5 komische series om donkere herfstavonden mee op te vrolijken

Donkere dagen in ‘ons kot’, dat vraagt om een vleugje humor en ontspanning! Met deze 5 komische series lukt het je makkelijk om zelfs de meest gure herfstavonden in een warm jasje te hullen.

Deze 5 komische series zorgen voor een avondje ontspanning

brak

Dat lees je goed, brak. ‘brak’ is een webserie, geschreven door Joke De Bruyn en Charlie Dewulf. De reeks gaat over authentieke, onvolkomen vrouwen die ondanks al hun potentieel, doordrongen zijn van zelftwijfel. De serie belooft een humoristische mix te worden van kicks, hunkeren naar bevestiging én iets te veel social media. Klinkt als perfect voer voor een momentje van ontspanning, toch?

Deze nieuwe serie op VTM GO bekijk je helemaal op eigen tempo. De komende vijf weken verschijnen er telkens twee afleveringen (op maandag en donderdag) van acht minuten online en in tussentijd kun je de personages ook verder blijven volgen via Instagram. Spaar je liever alles op voor een avondje op de zetel? Dan is het maar een kwestie van een datum te prikken in je agenda (en de zetel helemaal voor jezelf te reserveren).

#hetisingewikkeld

© VIER

Lien en Peter hebben het helemaal voor elkaar. Een boeiende job, een fantastisch huis, twee schatten van kinderen. Maar hun liefde voor elkaar is op. Ze besluiten te scheiden. Om het voor de kinderen makkelijker te maken, besluiten ze om beurt in de kelder te gaan wonen, zodat er elke week iemand het huis voor zichzelf en de kinderen heeft. En ja, dat zorgt voor gênante, grappige én ontroerende momenten. Heerlijke televisie!

Wij waren al verknocht aan het eerste seizoen van ‘#hetisingewikkeld’, maar momenteel kun je ook het tweede seizoen volgen op VIER. Afleveringen gemist of moet je het eerste seizoen nog bekijken? Dan heb je geluk! Want de serie is volledig te bekijken via Streamz.

Rita

© Netflix

Wie liever meerdere avondjes vult (wie niet?), zit wel een tijdje goed met de Deense serie ‘Rita’. Je volgt het leven van een eigenzinnige leerkracht die het leven vooral helemaal op haar manier leeft, met een flinke dosis vrijheid en koppigheid. Wij moesten eventjes wennen aan het Deens, maar de serie is zo verslavend dat je aflevering na aflevering blijft kijken.

Ondertussen is het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie al losgelaten op de wereld, dus het enige wat je nog nodig hebt is je favoriete dekentje, een flinke kom chips én een smakelijk drankje. Ook voor de fans van het personage Hjördis is er goed nieuws, want er bestaat een spin-off die helemaal rond haar leven draait. Nog meer bingewatch-plezier!

Bonus family

© Netflix

Van het Deens recht naar het Zweeds, in de Scandinavische landen weten ze duidelijk hoe ze donkere avonden moeten vullen met een glimlach. In ‘Bonus Family’ volg je het leven van Martin en Lisa. Na hun scheiding gingen ze elk hun eigen weg, maar als je kinderen hebt, blijf je natuurlijk voor altijd in elkaars leven. En nieuwe relaties? Dat betekent: extra familieleden die je erbij moet nemen. Het zorgt voor heel wat grappige, maar dikwijls ook ontroerende situaties.

Deze serie is de perfectie serie voor liefhebbers van een lach en een traan. Je bekijkt de drie seizoenen op Netflix.

Why women kill

© CBS

Hier hebben we lang naar uitgekeken maar toegegeven, het is een serie met een wel héél donker kantje. In ‘Why Women Kill’ volg je de levens van drie vrouwen in verschillende tijdsperiodes maar in hetzelfde huis. Elk krijgen ze op hun eigen manier te maken met overspel, bedrog en leugens. Hoe ze daarmee omgaan? De titel van de serie zegt genoeg, toch?

Echte Desperate Housewives-fans zijn alvast helemaal aan verslingerd aan deze nieuwe serie van Marc Cherry, en terecht. De huisvrouwen van Wisteria Lane hielden ons acht seizoenen lang in de ban en elke fan had wel een favoriet personage. Ook deze serie is verslavend, met sterk uitgewerkte karakters en vooral een flinke dosis bitterzwarte humor. Het goede nieuws? Het tweede seizoen is al in de maak! Je kunt de serie volgen via VIJF of via Streamz.

Liever iets actiever? Wat dacht je van een fijne herfstwandeling?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content