Lezeres in het buitenland: “Het klinkt als iets wat in werkelijkheid niemand overkomt, maar blijkbaar zijn niet alle dromen bedrog”

Lezeres in het buitenland: "Het klinkt als iets wat in werkelijkheid niemand overkomt, maar blijkbaar zijn niet alle dromen bedrog"

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Mireille trok dertien jaar geleden met haar intussen ex-man naar Perth, aan de westkust van het adembenemende Australië.

De vleugelpiano

Mireille (50): “Eerlijk? Ik heb me nooit echt hélemaal thuis gevoeld in het kleine Belgenland. Als geboren en getogen Brusselaar had ik een grondige hekel aan het drukke leven van de stad, en nog meer aan de mentaliteit dat goed nooit goed genoeg was. Maar om elders in de wereld opnieuw te beginnen… Wíllen verhuizen is één ding, maar het effectief doen is totaal wat anders. Ik had het op mijn negentiende al een keer geprobeerd, toen ik voor mijn vriend naar Duitsland verkaste. Maar die relatie liep stuk, waardoor ik al snel terug op Belgische bodem stond. (lacht) En je weet hoe dat gaat: je vindt een leuke baan, een nieuwe vriend waarmee je trouwt en het leven kabbelt langzaam verder.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)