Lezeres in het buitenland: “Met Oye LENA hoop ik kansarme kinderen in Curahuasi een mooie toekomst te geven”

Lezeres in het buitenland: “Met Oye LENA hoop ik kansarme kinderen in Curahuasi een mooie toekomst te geven”

Steeds meer Belgen zoeken hun geluk in het buitenland. Stefanie is één van hen: zij verhuisde bijna acht jaar geleden naar het Peruaanse bergdorpje Curahuasi, de geboorteplek van haar man Gilder.

In het DNA

Stefanie: De zin voor avontuur zit misschien wel een beetje in het DNA van de familie Van Erps. Niet alleen mijn ouders, maar ook mijn grootouders hebben meerdere keren in het buitenland gewoond. Al moet ik toegeven dat ik zelf nooit met het idee heb gespeeld om elders hélemaal opnieuw te beginnen. Een buitenlandse stage daarentegen, dat zag ik wel volledig zitten. Als leerkracht lager onderwijs kon ik in mijn laatste jaar enkel naar Afrika, maar die stageplek sprak me niet echt aan. Later, dacht ik bij mezelf.

Enkele jaren later, in 2011, was het moment daar. Ik werd al een jaartje ouder, en ik wist maar al te goed dat ik zo’n avontuur moest aangaan vóór ik gesetteld was. Dus besloot ik mijn job op te geven en vijf maanden vrijwilligerswerk te gaan doen in Peru. Zuid-Amerika sprak me altijd al aan: de natuur is er prachtig, ik was verliefd op de taal, en het onderwijs stelt er in de meeste landen heel weinig voor. De ideale combinatie voor een leerkracht, dacht ik. Dat ik terug naar huis zou keren met een lief, dat was uiteraard niet volgens plan. (lacht)

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VERHALEN VAN BELGEN DIE ONS LAND ACHTERLIETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)