Op cruise met Libelle: het dagboek van Sofie – deel 6

Op cruise met Libelle: het dagboek van Sofie - deel 6

Deze week zit onze redactrice Sofie mee aan boord van de Radio 2-cruise, samen met een aantal Libelle-lezers. Speciaal voor ons brengt ze verslag uit van wat daar allemaal te beleven valt. Vandaag vertelt ze ons over de bijzondere mensen die je er zomaar kunt ontmoeten…

Dag 6: ontmoeting met een bijzondere Libelle-fan

“Op de eerste dag van de cruise kreeg ik de deur van mijn kajuit niet open. Ik vroeg hulp aan een lieve man van enkele kajuiten verder, die er duidelijk meer verstand van had dan ik. Die man was Chris, en hij is samen met zijn vrouw Aline al een keer of tien op cruise geweest. En wat nog leuker is: Chris bleek een grote Libelle-fan!”

Chris: “Ik ken Libelle al lang, maar ik ben jullie boekje pas écht beginnen te lezen nadat mijn vrouw borstkanker kreeg, in 2001. Plots lag ze in het ziekenhuis en moest ik mezelf beredderen thuis. Ik kon amper een eitje bakken. Dus heb ik leren koken, met Libelle aan mijn zij. Alle receptjes maakte ik. Intussen lees ik niet enkel de recepten, maar de hele Libelle. En pas daarna mag mijn vrouw ‘m lezen! Ik heb zelfs de Libelle-app op mijn iPhone en iPad staan, zodat ik online niets mis.”

“Flapuit lees ik eerst, dat vind ik geweldig. Ook alles over gezondheid boeit mij. Onlangs stond er een interview in Libelle met Pedro Brugada, de bekende hartspecialist. Zulke dingen raken mij. Zelf leef ik al dertig jaar lang met een pacemaker. En vorig jaar hebben we onze zoon Peter verloren… Hij stierf naast mij in de auto, toen zijn hart het plots begaf.” 

“Vorig jaar hebben we onze zoon verloren, maar hij is altijd bij ons. Ook op deze cruise…”

“Maar Peter is altijd bij ons, zelfs op deze cruise. In onze kajuit hebben we meteen foto’s van hem op de kast geplaatst. En toen we in La Coruña arriveerden, hebben we een excursie naar Santiago de Compostela gemaakt, en daar hebben we een kaarsje aangestoken. Dat doen we thuis ook: daar branden wel tien kaarsen, dag en nacht. Op batterijen hé, zodat het huis niet in brand vliegt. Maar zo voelt Peter zich niet alleen in de living…”

“We blijven positief en houden de moed er altijd in. Mijn vrouw en ik steunen elkaar door dik en dun. Dat houdt ons recht. We willen ook blijven reizen en genieten van het leven. Toen ik zag dat we op cruise konden met Libelle, hebben we meteen geboekt. Ik heb zelfs de vaarroute niet bekeken. We gaan graag op cruise, we voelen ons er vrij. Niks moet, alles mag. Als we willen rusten en het is mooi weer, kan het zijn dat we het schip niet verlaten en de hele dag op het zonnedek blijven. We houden ook van lekker eten. Dat is misschien het enige nadeel: we komen hier altijd paar kilo’s bij.” (lacht)

Tekst en foto’s: Sofie Goossens

Benieuwd naar meer? Morgen lees je het slot van Sofies cruise-dagboek!

Nog meer Libelle cruise verhalen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)