Michelle leest: Wij twee van Nicholas Sparks

Door De Redactie

Wanneer je aan Nicholas Sparks denkt, denk je aan romantiek. The Notebook, A Walk to Remember, Safe Haven,… Het zijn maar enkele van zijn klassiekers die we met evenveel plezier lezen als dat we ze op het grote scherm zien. Maar met Wij Twee geeft Nicholas Sparks ons iets anders dan we van hem gewoon zijn.

Verliefd worden, dat was steeds het centrale thema van zijn vorige boeken. In dit boek is het echter duidelijk dat zijn ervaringen in zijn privéleven beginnen door te schemeren naar de fictieve personages die hij met veel liefde creëert.

Een triestige scheiding

Russel Green, onze held van het verhaal, gaat door het leven zonder figuurlijke ruggengraat. Toch lijkt het alsof hij op zijn tweeëndertigste zijn leven voor elkaar heeft: een perfect gezinnetje en een succesvolle carrière in de reclame. Zijn huwelijk met Vivian begint meer en meer barsten te vertonen, tot de situatie onhoudbaar wordt en de relatie uit elkaar spat.

In plaats van het verhaal van twee mensen die bij elkaar komen, krijgen we in dit boek het tegenovergestelde te lezen: een lelijke, trieste scheiding die Russels leven, en dat van zijn dochter London, op zijn kop zet.

Eigentijdse fictie met een tintje romantiek

Spijtig genoeg krijg je als lezer bitter weinig mee van het begin van de relatie, toen alles nog rozengeur en maneschijn, en koek en ei was. Je leest vooral over de moeilijkheden, over hoe onhoudbaar het is om samen te leven. De scheiding voelt dan ook eerder als een verademing dan als een trieste gebeurtenis die je bij de keel grijpt.

Maar niet getreurd, je vindt voldoende vertrouwde ingrediënten terug die van Sparks’ vorige boeken zo’n succes hebben gemaakt. De vader-dochter relatie tussen Russel en London is om van te smelten en de band met zijn zus Marge is onvoorwaardelijk en hartverwarmend. Dit maakt dat liefhebbers van eigentijdse fictie met een tintje romantiek dit boek zeker zullen smaken.

‘Wij twee’ van Nicholas Sparks, uitgeverij Boekerij, 2017, 543 pg., ISBN: 9789022580615

Elke maand leest Michelle Korthout van My books and life een boek voor Libelle én ze geeft haar ongezouten mening. Nog meer recensies? Neem een kijkje op haar fantastische blog of volg haar op Instagram!

OOK OP DE RADAR VAN MICHELLE:

Partner Content