© Ans Brys

Museumnacht Antwerpen: bezoek met één ticket 19 musea

Door Hanne Bral

Groot cultuurfeest dit weekend, want op zaterdag 5 augustus viert Antwerpen opnieuw Museumnacht. Met één ticket snuif je een hele avond lang cultuur op in maar liefst 19 verschillende musea.

Museumnacht: 1 ticket = 19 Antwerpse musea bezoeken

Op zaterdag 5 augustus openen 19 Antwerpse musea tussen 19 uur en 1 uur ‘s nachts hun deuren voor Museumnacht. Een hele avond lang snuister je rond in de musea, maar je pikt ook heel wat rondleidingen, workshops en optredens mee. Met een toegangsticket, dat € 18 kost in voorverkoop, bezoek je die avond zoveel Antwerpse musea als je maar wilt. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis mee.

Ook mooi meegenomen: Velo Antwerpen trakteert iedereen met een ticket voor Museumnacht op een gratis dagpas voor een deelfiets, die 24 uur geldig is. Zo verplaats je je makkelijk en snel van het ene naar het andere museum.

Krijg je niet alle musea op je verlanglijstje bezocht op die ene avond? Geen zorgen, want met je (afgeknipte) polsbandje krijg je tot 31 augustus 2023 gratis toegang tot een van de deelnemende musea.

Wat valt er te beleven?

Tijdens Museumnacht zijn er een heleboel fijne activiteiten. Zo proef je een ‘Diamond Drink’ in DIVA, en kom je te weten of er een echte diamant zit in hun bubbels. Laat bij FOMU een foto maken in midcentury-setting of pimp een totebag in Man Ray-stijl in MoMu.

In Museum Mayer van de Bergh laat je je koppelen aan een kunstwerk en in Museum De Reede zie je Vlaanderens beroemdste cartoonisten aan het werk. Jazzliefhebber? In Museum Vleeshuis geniet je met een mocktail in de hand van het jonge en talentrijke jazzensemble Anke Ludwig Quartet.

Creatievelingen halen op artistiek verantwoorde wijze hun innerlijke kind boven in M HKA, terwijl durvers dan weer een met de hand geprikte tattoo laten zetten in het MAS door kunstenares Doe Ta Ni Tattoe. Fervente fietsers luisteren al trappend naar de stadsverhalen van de gidsen van Expeditie De Stad en Cyclant. Let op: voor de fietstocht dien je een extra ticket te kopen (€ 10), de plaatsen zijn beperkt.

Bezocht je het vernieuwde KMSKA of Het Steen nog niet? Dan is Museumnacht een uitstekend moment. In het KMSKA volg je de Instagram- of ‘Twilight’-rondleiding, geniet je van een dj-set of trek je je terug in de cocktailbar. Het Steen opent tijdens Museumnacht enkele kamers die nog niet eerder toegankelijk waren. Ook het uitkijkplatform blijft tot 1 uur ’s nachts open. Zonsondergang over de Antwerpse skyline meepikken, check!

Museumnacht Antwerpen: zaterdag 5 augustus van 19 uur tot 1 uur in de deelnemende musea. Deelnemende musea, het volledige programma en tickets vind je op www.museumnacht.be.

Nog meer cultuur opsnuiven:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content