Natuurlijk onkruid bestrijden met deze zelfgemaakte oplossingen

Door De Redactie

Last van onkruid in je tuin ? Met deze 4 natuurlijke middeltjes ben je er zo vanaf. Goedkoop, makkelijk en goed voor het milieu ! 

Onkruid is helaas het hele jaar door terug te vinden in je tuin. En het spreekwoord dat het niet vergaat, klopt niet helemaal. Met deze natuurlijke middeltjes hoef je er zelfs geen grof geschut voor boven te halen. 

Heet water

Giet heet water over de plaatsen met distels en brandnetels. De bladeren sterven af door de plotse hitte en groeien minder talrijk en trager terug. Sommige beweren dat het kookvocht van eieren nog efficiënter zou zijn. Het kalk in het water zou de planten minder snel doen terugkomen. Wees voorzichtig, alle planten die in contact komen met het hete water lopen schade op.

Kookvocht

Heb je net aardappelen gekookt? Hou dan het kookvocht bij. Het water in combinatie met het zetmeel van de aardappelen zal het onkruid in een handomdraai bestrijden.

Kokosvezel

Lage onkruid dat tussen perken groeit kan je verstikken door middel van een bodembedekker. Gebruik een natuurlijke bodembedekker op basis van kokosvezel en gekalibreerde stukjes kokos. Die verzuren de bodem op lange termijn niet in tegenstelling tot veelvuldig gebruik van boomschors. Bovendien verteert het trager, waardoor je minder vaak moet strooien.

Meer lezen?

 

Partner Content