Oeps: drink jij je rode wijn ook verkeerd?

Door Celine Werner

Niets is gezelliger − of toch bijna niets − dan een glaasje rode wijn in de zetel, op een koude winteravond. Maar wist je dat je je glaasje rood waarschijnlijk verkeerd drinkt?

Ze hebben jou vast altijd geleerd dat je deze soort wijn op kamertemperatuur moet drinken, en ruim 82% denkt hetzelfde. Maar we zitten er dus met z’n allen mooi naast.

De juiste smaak bij de juiste temperatuur

Volgens de wijnacademie drink je de rode wijn het best op een temperatuur tussen de 12 en de 18 graden. Drink je hem te warm, dan zal de alcoholsmaak overheersen en zullen de subtielere smaken verloren gaan. Maar drink je hem dan weer te koud, worden die smaken onderdrukt, de tanines zwaarder, en het zuur te scherp. Enkel bij de juiste temperaturen komen alle smaken goed tot hun recht.

Nog wat tips

Volle wijnen als Cabernet Sauvignon en Shiraz bijvoorbeeld, drink je het best bij een temperatuur tussen 16 tot 18 graden. De wat lichtere wijnen zoals een Pinot Noir doen het dan weer beter tussen zo’n 12 tot 14 graden. Witte wijnen meer jouw ding? Een Sauvignon Blanc en een Pinot Gris kun je het best drinken bij zo’n 6 tot 8 graden.

Handig toch, al die interessante wijntips voor op oudejaarsavond!

Bron: libelle.nl

Nog meer artikels over dat glaasje rood:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content