Getty Images

4x deze plekken moet je in 2020 bezoeken

Deze plekken gaan het dit jaar helemaal maken, omdat je er ver weg van het massatoerisme bent of net omdat ze dit jaar superactueel zijn. Waarom nog twijfelen? Boeken maar! Deze plekjes moet je volgens ons zeker in 2020 bezoeken.

In 2020 bezoeken: 4 fabelachtige bestemmingen

Egypte: cruisen op de Nijl

In oktober 2020 komt ‘Death on the Nile’ in de cinema, het vervolg op de Hollywood-blockbuster ‘Murder on the Orient Express’. Ook deze film is geregisseerd door Kenneth Branagh, en gebaseerd op de boeken van Agatha Christie. Ga er dus maar van uit dat ze op veel belangstelling zullen kunnen rekenen, de elegante cruiseschepen die in Egypte een week lang stijlvol de Nijl afvaren.

Het leuke is dat je tegenwoordig zo’n Nijlcruise, vlucht en een heleboel excursies inclusief, voor minder dan 1.000 euro per week kunt boeken. Je scheept in in Luxor, waarna de hoogtepunten van het Oude Egypte een na een aan je ogen voorbijschuiven: de Vallei van de Koningen, het graf van Toetanchamon, de legendarische stad Aswan en de tempel van Aboe Simbel. En tussendoor strek je je tijdens het varen relaxed uit in een ligstoel op het dek, onder een zalig zonnetje!

Beste reisperiode: voorjaar, herfst en winter. Te boeken bij o.a. tui.be en croisieurope.be. Info: egypt.travel

Noord-Macedonië: een onbekende parel in Oost-Europa

Bulgarije kent iedereen, maar heb je al ooit van het natuurparadijs Noord-Macedonië gehoord? Het vroegere Macedonië heet sinds 2019 Noord-Macedonië, ligt in de Balkan en telt drie grote meren. Het Meer van Ohrid is een van de oudste en diepste van Europa, en een echte zonbestemming.

Een grote troef zijn de budgetprijzen. Reken 350 euro voor een week verblijf, vliegtuigreis inbegrepen. Maar je kunt hier véél meer dan zonnebaden en snorkelen. In Ohrid stikt het ook van historische monumenten zoals een antiek theater, het Fort van Samuel en het Sveti Naum-klooster. Naast pittoreske bergdorpjes telt Noord-Macedonië bovendien drie nationale parken: Galicica, Pelister en Mavrovo. Je kunt er zeldzame dieren als lynxen, beren en wolven spotten in een adembenemend natuurdecor.

Beste reisperiode: van de lente tot de zomer. Te boeken bij o.a. tui.be en corendon.be. Info: exploringmacedonia.com

Flevoland: op een (bijna) onbewoond eiland

’t Zijn straffe jongens, onze Noorderburen. De afgelopen jaren trokken ze in het Markermeer voor de kust van Flevoland vijf nieuwe, onbewoonde eilanden op. Gewoon, door het opspuiten van zand en slib. Het nieuwe eilandgebied is één groot natuurreservaat voor vogels, die sneller dan de verwacht dit nieuwe stukje natuur inpalmen.

Slechts één eiland, het Haveneiland, is voor natuurliefhebbers toegankelijk. Je kunt het tijdens een dagexcursie met een echt zeilschip bezoeken, en het eiland rondwandelen langs wandel- en vlonderpalen met vogelhutten. Maar vanaf dit voorjaar gaan ook vier duurzame eilandhuisjes van Landal GreenParks open. In elk huisje is plaats voor 4 of 5 personen. Rep je dus, want de onbewoonde eilandervaring wordt nóg unieker!

Beste reisperiode: van de lente tot de herfst. Te boeken via landal.be/algemeen/marker-wadden. Info: visitflevoland.nl

Laos: authentiek Azië, weg van het massatoerisme

Buurland Vietnam is op korte tijd superpopulair geworden, maar wist je dat er nog een stukje Zuidoost-Azië is met dezelfde sfeer maar waar het een stuk kalmer is? Het kleine Laos heeft op een wonderlijke manier zijn eigenheid bewaard. De natuur is er ongezien ongerept, van het imposante Karstgebergte tot de machtige Mekongrivier. Overal in het land zie je in oranje gewaden getooide boeddhistische monniken, die ’s ochtends vroeg op pad gaan voor een aalmoes.

Laos telt zelfs vierduizend eilanden om uit te rusten, zodat je de bezienswaardigheden kunt afwisselen met een paar dagen platte rust aan het strand. De keuken is een van de lekkerste van Azië: spring rolls, soep van acacia- en betelbladeren, en verrukkelijk waterbuffelvlees met verse kruiden als citroengras en gember. De vroegere hoofdstad en omgeving Luang Prabang is nu Unesco Werelderfgoed. Je proeft er nog de sfeer van 50 jaar geleden, en kunt er met een kano in de buurt op uit trekken om de watervallen van Kuang Si te zien.

Beste reisperiode: van eind oktober tot begin maart. Te boeken bij o.a. koningaap.be en vnc.be. Info: tourismlaos.org/

Deze plekjes wil je in 2020 vast ook zeker bezoeken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content