© Getty Images

Een pompoen uithollen voor Halloween: zo begin je eraan

Een pompoen uithollen en uitsnijden maakt steevast deel uit van de Halloween traditie. Maar hoe begin je er nu eigenlijk aan? We het je hieronder haarfijn uit! 

In de herfst en rond Halloween vind je in supermarkten, bij kwekers of in tuincentra grote pompoenen die specifiek worden gekweekt om te gebruiken als decoratie. Ze hebben een zachte schil en dunnere wand waardoor je er makkelijk in kunt snijden. Ze zijn eetbaar, maar flets van smaak. Hier vind je alvast enkele receptjes om de vulling van je pompoen in te verwerken.

Stap voor stap een pompoen uithollen

1. Teken een cirkel centraal op de boven- of onderkant van de pompoen. Je kunt hiervoor een glas als sjabloon gebruiken. Als je de pompoen langs de bovenkant wilt uithollen, breek dan eerst de steel voorzichtig af.

2. Snij de cirkel uit: maak eerst een ondiepe insnijding met een scalpel en ga er nadien opnieuw door met een aardappelmesje, snij goed doorheen de wand van de pompoen.

3. Na wat wrikken kun je de ronde dop er netjes uittillen. Hou de dop eventueel bij voor later.

4. Haal alle zaden eruit. Schraap de binnenkant van de pompoen volledig leeg met een lepel.

Zo snij je een vorm uit een pompoen

1. Om vormen uit te snijden, werk je het best met sjablonen. Teken om te beginnen de gewenste vorm op een papier, knip uit en leg ’m op de pompoen.

2. Teken de omtrek met pen rond het sjabloon.

3. Maak eerst een ondiepe insnijding met een scalpel op de penlijn en ga er nadien opnieuw door met een aardappelmesje. Snij hierbij goed doorheen de wand van de pompoen. Na wat wrikken kun je de vorm er netjes uittillen.

En dan nu: aan de slag! In dit artikel vind je alvast 17 toffe crea-ideetjes met pompoenen.

Meer herfstige inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content