Race for the Cure: loop of wandel mee tegen borstkanker!

Race for the Cure: loop of wandel mee tegen borstkanker!

Loop of wandel jij binnenkort ook mee in de strijd tegen borstkanker? In maar liefst 22 Europese steden vindt ‘Race for the Cure’ plaats: meer dan 250.000 mensen over het hele continent ondersteunen iedereen die getroffen is door de vreselijke ziekte.

Op 29 september vinden zo’n 15 evenementen plaats, ook in ons land. Die datum is niet toevallig gekozen: aan de vooravond van oktober, uitgeroepen tot dé borstkankermaand.

Hartverwarmend

Think Pink roept iedereen op om massaal mee te doen tijdens het grootste evenement ter wereld in de strijd tegen borstkanker. Vorig jaar liepen en wandelden meer dan 23.000 mensen mee in Brussel, Antwerpen en Namen. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen in beweging komen tegen borstkanker”, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant. “Zo massaal je solidariteit uitdrukken is een sterk signaal dat niemand onberoerd laat.”

Straten vol roze en wit

Race for the Cure ziet er overal in Europa hetzelfde uit: lotgenoten dragen een roze T-shirt, de mensen om hen heen dragen een wit exemplaar. “Het is erg aangrijpend om te zien hoeveel vrouwen een roze T-shirt dragen”, zegt Heidi. “Eén vrouw op acht in ons land krijgt borstkanker. Tijdens Race for the Cure vieren zij samen het leven, en betuigen hun entourage of sympathisanten steun met hun deelname. Samen staan we ook stil bij lotgenoten die er niet meer zijn.”

race for the cure

Een onvergetelijke dag

Tijdens het evenement op 29 september kun je meer dan alleen wandelen en fietsen. Aan het Ter Kamerenbos in Brussel, Linkeroever in Antwerpen en l’Arsenal in Namen strijken heuse animatiedorpen neer, met tal van standhouders, activiteiten en animatie zoals Zumba of de Kids for the Cure-loop.

Deelnemen doe je zo

Iedereen is welkom op het evenement, mannen en vrouwen, van jong tot oud. Op je eigen tempo loop je 6 kilometer of wandel je 3 kilometer. Het is niet de bedoeling om er een wedstrijd van te maken en als eerste de finish te bereiken, maar om lotgenoten een hart onder de riem te steken.

Je kunt individueel meedoen (je betaalt dan 15 euro inschrijvingsgeld voor het goede doel) of met een groep: als kapitein kun je een team samenstellen van minstens 10 leden. Elk teamlid krijgt 3 euro korting op de inschrijving en betaalt zo 12 euro per persoon. Of sluit je aan bij team Libelle!

Meer informatie vind je op think-pink.be/raceforthecure.

Beelden: Think Pink

Meer interessante artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)