Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Eén & Unsplash

Hotel Romantiek achterna: dit zijn de mooiste plekjes in Turkije

Door Hanne Bral

Zit jij op zondagavond ook knus in de zetel voor het vertederende Hotel Romantiek? Dat begrijpen we helemaal, zeker met de spectaculaire reisbeelden van Turkije erbij. Kriebelt het om op het vliegtuig te springen en het land met je eigen ogen te ontdekken? Wij geven je alvast een overzicht mee van de mooiste plekjes. 

Dit zijn de mooiste plekjes in Turkije

Istanbul

Helemaal bovenaan het lijstje staat natuurlijk de hoofdstad Istanbul. De stad kent een rijke geschiedenis die je ziet weerspiegelen in imposante historische gebouwen. Iconische gebouwen die zeker op je lijstje moeten, zijn de Hagia Sophia-basiliek, de Sultan Ahmetmoskee en het Topkapipaleis. Al heeft de hoofdstad ook enkele hippe buurten, zoals het bruisende Kadiköy. Fan van de traditionele marktjes? Dan moet je bij de Grote Bazaar of Kapali çarsi zijn, een van de grootste overdekte markten ter wereld. Je tikt er sieraden, tapijten of lokale specerijen op de kop of geniet gewoon van de sfeervolle drukte.

Turkije
Unsplash

Cappadocië

Onze vrienden van Hotel Romantiek vertoeven tijdens hun reis in het feeërieke Cappadocië. Deze idyllische regio staat vooral bekend om het Göreme Nationaal Park, dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort. De uitgestrekte vallei is gevuld met impressionante rotsformaties. Je kunt er wandeltochten maken, het openluchtmuseum bezoeken of – als het wat luxueuzer mag – een spectaculaire luchtballonvaart maken bij zonsopgang.

Turkije
Unsplash

Pamukkale

Nog meer UNESCO-werelderfgoed vind je in Pamukkale, of bijgenaamd ‘katoenpaleis’. De parelwitte kalkterrassen die de berg bedekken bevatten warm, mineraalrijk water – een indrukwekkend natuurfenomeen. Bovenaan de berg ligt de oude thermenstad Hierapolis, waar je tempels en Griekse monumenten kunt bezoeken.

Turkije
Unsplash

Turkse Riviera

Naast historische bezienswaardigheden en adembenemende natuurgebieden, zijn ook de prachtige stranden een grote troef van Turkije. Voor een perfecte zon-zee-strandvakantie ga je naar de zuiderse Turkse Rivièra, de kustlijn aan de Middellandse Zee. In de regio Antalya worden parelwitte stranden afgewisseld met oude stadjes en archeologische sites. In Patara bijvoorbeeld, bezoek je de historische ruïnes van het oude theater of je maakt er een lange wandeling langs het strand.

Turkije
Unsplash

De Zwarte Zee & Trabzon

Mag de natuur iets ruiger zijn? Laat de Turkse Rivièra dan links liggen en ga voor Trabzon, de regio bij de Zwarte Zee. De smalle kustlijn is minder toeristisch en bevat serene vissersdorpjes. Als je wegdraait van de kust, kom je meteen in de groenste regio van het land. Hoge bergen, uitgestrekte valleien, bossen en watervallen – het is een paradijselijke omgeving voor al wie houdt van een avontuurlijke roadtrip. Pittoreske tussenstops voor op je lijstje: de theeplantages van Rize en het Sümelaklooster, gebouwd tegen een rotswand op een hoogte van 1200 meter.

Turkije
GoTürkiye

Hotel Romantiek: elke zondag om 20.00 uur te zien op Eén en via VRT MAX.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content