Getty Images

Met deze tips creëer je thuis het restaurantgevoel

Door Sara Dekens

Je opkleden en de voetjes onder tafel schuiven in je favoriete restaurant, het is al even geleden. Toch is het belangrijk om die extra gezellige momenten met je partner of je gezin te blijven plannen. Met deze tips creëer je thuis in een handomdraai het perfecte restaurantgevoel.

1. ZORG DAT JE OP TIJD BENT

Nu we veel thuiswerken durft ons werk- en privéleven weleens in elkaar overvloeien. Het blijkt voor veel mensen moeilijker om de werkdag af te ronden en dus nog snel een mailtje te sturen of die laatste taak af te ronden. Als je op restaurant gaat, kom je niet te laat, dus in jouw thuisrestaurant ook niet. Beschik je niet over een aparte bureauruimte, ruim dan al je werkgerelateerde spullen op zodat je niet gestoord wordt. Het is tenslotte jullie avondje uit.

2. VERDEEL DE ROLLEN

Ben je dol op koken, dan vind je ‘t misschien leuk om een nieuw receptje uit te proberen. Is je partner eerder de chef in huis, dan neem jij toch gewoon de rol van souschef op je? Zo kunnen jullie alsnog gezellig samen in de keuken staan. Zorg voor een duidelijke rolverdeling: in de keuken is de chef de baas! Volgende keer draai je de rollen gewoon om.

Tip: heb je kinderen in huis, betrek ze gerust in jullie avondje uit. Misschien helpen ze graag in de keuken of heb je zonder dat je ‘t wist de perfecte obers in huis?

3. STEUN JE FAVORIETE RESTAURANT

Is koken je ding niet of wil je je gewoon niet té veel werk op de hals halen, dan is een lekkere maaltijd afhalen een perfect alternatief. Bovendien steun je in deze moeilijke tijden op die manier de lokale ondernemer. Geen enkele reden om je schuldig te voelen dus!

Een belangrijke tip als je een heerlijke maaltijd bestelt in jullie favoriete restaurant: maak niet de fout om uit de geleverde bakjes te eten, maar dresseer de gerechten op een mooi bordje. Zo krijg je meteen het echte restaurantgevoel in je eigen woonkamer.

4. ZORG VOOR EEN MOOI GEDEKTE TAFEL

Sfeer en gezelligheid zijn enorm belangrijk als je op zoek bent naar een ware restaurantervaring. Het kost misschien wat moeite om de tafel mooi te dekken, maar het is het dubbel en dik waard. Niet eten in de keuken dus, maar aan de grote tafel in de woonkamer. Kies een mooi tafelkleedje, zet wat kaarsen en verse bloemen op tafel en haal je beste servies en bestek uit de kast. Zorg voor een fijne, rustgevende Spotify-playlist als achtergrondmuziek en dim de lichten. Met een mooi gedekte tafel zorg je precies voor dee sfeer die jij prettig vindt.

5. DRESS UP!

Je ziet er misschien het nut niet van in, maar nu we dagenlang rondlopen in onze homewear kan je opkleden voor een enorme boost zorgen! Geef jezelf de tijd om een bad of douche te nemen, trek een leuke outfit aan en besteed wat meer tijd dan anders aan je kapsel. Ook een laagje make-up doet wonderen. Precies zoals je zou doen als je écht op restaurant zou gaan. Overtuig je partner om ook iets leuks aan te trekken. Je wilt namelijk niet overdressed aan de tafel verschijnen, toch?

Smakelijk eten!

Bronnen: esteestrooker.nl, fem-fem.nl

VAST OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content