DIY: zó maak je dit borduurwerkje met reuzemadeliefjes

Door Rani Merckx

Zo mooi én zo eenvoudig om te borduren: deze reuzemadeliefjes! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je hieraan begint.

Madeliefjes borduren: jij kunt het óók!

Zo start je met een goede voorbereiding:

Ook bij borduren geldt: goed begonnen is half gewonnen. Bekijk eerst deze video waarin we uitleggen wat je nodig hebt om een vliegende start te nemen, zoals een borduurring en borduurgaren.

Heb je alle benodigdheden bij de hand? Op naar de volgende stap: het borduurgaren. Voor het maken van deze reuzemadeliefjes heb je nodig:

  • DMC BLANC (b loem): 5 klosjes
  • DMC 726 (hart): 2 klosjes

We zijn er bijna …

Je hebt deze basissteken nodig:

  • De stiksteek: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.
  • De platsteek: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.
  • Het staafknoopje: bekijk de stap-voor-stapvideo hier.

En dan nu … borduren maar

  1. Download het patroon hier, druk het af op ware grootte en teken het met verdwijnstift op de borduurstof. De stippellijnen geven de hulplijnen weer die je nodig hebt om de platsteek te borduren.
  2. Gebruik voor de afgeronde bloemblaadjes 3/6 draadjes. Borduur eerst met de stiksteek de hulplijntjes rond de top van de bloemblaadjes en ook rond het hart van de bloem; ze zullen in de volgende stap het opvulwerk met de platsteek vergemakkelijken. Ben je een ervaren borduurster? Dan kun je deze stap eventueel overslaan en onmiddellijk naar stap 3 gaan.
  3. Gebruik voor de bloemblaadjes 6/6 draadjes en vul elk bloemblaadje op met de platsteek. Steek je naald telkens net voorbij het hulplijntje boven- en onderaan. Zo krijgt je bloemblaadje een nette rand.
  4. Gebruik voor het hart van de bloemen 6/6 draadjes. Borduur in het hart gebogen en rechte staafknoopjes kriskras door elkaar, tot er geen stof meer te zien is. Deze staafknoopjes kunnen variëren van 4 tot 10 wikkels. Borduur langsheen de rand gebogen staafknoopjes die de kromming van de cirkel volgen.

Ook dit nog:

Heb je een foutje gemaakt? In deze video leggen we uit hoe je schoonheidsfoutjes weer rechtzet! Is jouw borduurwerkje klaar? Fantastisch! Werk hem netjes volledig af met behulp van deze video.

Meer mooie borduurcreaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content