© VRT

Rough Diamonds: fictiereeks volgt familie in Antwerpse diamantwijk

Door Hanne Bral

Goed nieuws voor fans van de Vlaamse fictie, want vanaf 29 oktober kun je op VRT 1 kijken naar Rough Diamonds. In dit razendspannende familiedrama word je ondergedompeld in de Antwerpse diamantwijk. Met in de hoofdrol een Vlaamse sterrencast, waaronder Kevin Janssens.

Rough Diamonds: achter de schermen van de diamantwereld

In het nieuwe crime- en familiedrama Rough Diamonds neem je een duik in de Antwerpse diamantwijk. Een wereld die we hier in Vlaanderen allemaal wel kennen, maar waarvan bijna niemand echt weet hoe het er precies aan toe gaat. Een wereld die tot de verbeelding blijft spreken.

Het is de eerste fictiereeks die zo’n diepe kijk neemt achter de schermen van de Antwerpse diamantwereld. Rough Diamonds geeft ons een kijkje in de doorgaans erg gesloten cultuur van de ongeveer 10.000 Chassidische joden die in Antwerpen wonen. Aan de serie ging dan ook jarenlange research vooraf en een intieme samenwerking met mensen uit de gemeenschap. Er werd extra aandacht besteed aan de authenticiteit van de kostuums, rekwisieten, locaties en gebruiken.

Rough Diamonds
© VRT

In de reeks spelen zowel Israëlische als Vlaamse topacteurs mee, waaronder Kevin Janssens, Marie Vinck en Els Dottermans. Je zult zien dat er verschillende talen door elkaar worden gesproken, net zoals in de wereld waar het verhaal zich afspeelt. De Vlaamse acteurs kregen bij het instuderen van hun tekst in het Jiddisch hulp van coaches uit de Joodse gemeenschap.

De verhaallijn

In Rough Diamonds volgen we het hoofdpersonage Noah Wolfson (Kevin Janssens). Na vele jaren keert hij terug naar huis voor de begrafenis van zijn broer die zelfmoord pleegde. Zijn familie is in diepe rouw. Ze reageren geschokt op de terugkomst van hun ‘verloren zoon’, die de waarden en tradities van zijn familie achter zich liet. Noah wordt dan ook niet warm onthaald.

Het familiebedrijf komt onder druk te staan. Waar de diamanthandel vroeger volledig in handen was van Joodse bedrijven, komen er nu heel wat nieuwe spelers in het spel. Noah ziet hoe het bedrijf na de dood van zijn broer in moeilijkheden komt, en wil helpen. Maar de familie is verdeeld als het op de toekomst van de zaak aankomt. Noah vindt onorthodoxe manieren om het bedrijf te leiden, die volledig haaks staan op de gebruiken van de familie…

Rough Diamonds: vanaf 29 oktober elke zondag om 21u bij VRT 1 en al volledig in boxset te bekijken op VRT MAX. Je kunt de reeks ook met audiodescriptie bekijken, vanaf 29 oktober elke zondag rond 21u10 op Ketnet, op VRT 1 via het taalkeuzemenu van de decorder, en op VRT MAX onder het genre ‘Audiodescriptie’.

Nog meer kijktips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content