© VRT 1

‘Het huis’: Eric Goens ontvangt 8 nieuwe bekende Vlamingen

Door Hanne Bral

Al voor de negende keer opent Eric Goens de deuren van Het huis, waar hij binnenkort opnieuw acht bekende Vlamingen ontvangt. Benieuwd wie er allemaal langskomt? Wij zetten de acht gasten op een rijtje!

Het huis: van de fotokamer tot boomhut

Ook in het nieuwe seizoen volgt Het huis haar gekende succesformule. De gasten ruilen 24 uur lang hun vertrouwde leefwereld in voor een overnachting in Het huis. Zonder afleiding, partners, of kinderen, met enkel en alleen focus op hun eigen leven. De confrontatie met zichzelf is soms keihard of verbijsterend, soms aangrijpend of verhelderend.

De gasten starten telkens in de fotokamer, waar ze omringt worden door foto’s van hun dierbaren. In de kinderkamer worden ze teruggeflitst naar hun jeugd en in de gevreesde sportkamer worden ze dan weer fysiek tot het uiterste gedreven. ’s Avonds vertellen ze in de knusse boomhut nog een laatste anekdote voor het slapengaan. En dit jaar heeft Het huis ook een nieuw plekje in petto: een prachtige orangerie, waar de gasten tussen talloze planten helemaal tot rust komen.

Deze bekende Vlamingen zijn te gast in Het huis

De eerste gast voor het nieuwe seizoen van Het huis is niemand minder dan zanger Hugo Sigal. Vorig jaar moest hij nog afscheid nemen van zijn geliefde Nicole Josy, en na een emotioneel zwaar jaar probeert hij opnieuw vooruit te kijken. Kwetsbaar, maar ook enorm dankbaar voor alle steun, vertelt hij zijn én Nicoles levensverhaal. “Ik denk dat veel mensen vanuit hun canapé hem een knuffel zullen willen geven”, vertelt Eric Goens. “Hugo zal nog meer dan anders alle harten veroveren”.

Stand-up comedian William Boeva toont zich dan weer van zijn meest ongeziene kant. Hij duikt in zijn opmerkelijk levensverhaal: van de horroroperaties in zijn jeugd, over de strijd voor meer inclusie tot een oneindige liefde voor zijn vader. “Mijn vader schopte tegen de dingen waartegen je niet zou mogen schoppen. Eeuwig in het verzet en ik doe hetzelfde met mijn comedy”, klinkt het bij William.

het huis
© VRT 1

Twee jaar nadat haar vader Eddy op bezoek kwam, is het nu de beurt aan Stephanie Planckaert. Ze wordt 24 uur lang weggeplukt van haar B&B in de Ardennen, renovaties in het kasteel in Frankrijk en drukke gezinsleven. In Het huis komt ze dan ook helemaal tot rust en vertelt ze over kantelmomenten in haar leven. “Ik had vroeger continu een enorm schuldgevoel”, bekent ze.

Daarnaast toont Thuis-acteur en muzikant Mathias Vergels zijn ware innerlijk, en vertelt openhartig over zijn psychiatrisch verleden. Alexander De Croo is de allereerste premier ooit in het programma. Journaalanker Riadh Bahri maakt dan weer een van de spectaculairste intredes ooit in de geschiedenis van Het huis. Zangeres Coely laat indruk na met haar muzikaal talent en straf verleden, en schrijver/kersverse papa Herman Brusselmans kijkt terug op zijn opmerkelijk leven.

Het huis: vanaf 23 oktober elke maandag om 20u40 op VRT 1 en vanaf 6u ’s ochtends al op VRT MAX.

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content