© Stories Unfold / Toerisme Vlaanderen

Stories Unfold: nazomeren rondom het Rubenskasteel in Zemst

Door Hanne Bral

Rondom het Rubenskasteel in Zemst strijkt nog tot en met eind oktober Stories Unfold neer, een gloednieuw herwaarderingsfestival. Je pikt er concerten, expo’s, theater, workshops, food experiences, en nog veel meer mee. Een ideale plek dus om te gaan nazomeren met je familie of vrienden!

Stories Unfold: zomerse activiteiten aan het Rubenskasteel

De zomer loopt stilletjes aan op z’n einde. Wil je het vakantiegevoel toch nog even vasthouden? Nog tot en met 29 oktober kun je een bezoekje brengen aan Stories Unfold, een gloednieuw zomerfestival aan het Rubenskasteel in Zemst.

Vijf dagen per week kun je het mooie kasteeldomein en de tuin bezoeken. Maar er zijn ook een heleboel zomerse activiteiten die je kunt meepikken, zoals concerten, film, kunstexpo’s, theater, dans, workshops, lezingen … Een voor een met het romantische Rubenskasteel als decor!

Wat valt er allemaal te beleven?

De rode draad tijdens Stories Unfold is de schilder Rubens, die in 1635 het kasteel in Zemst kocht als buitenverblijf om er ’s zomers samen met zijn vrouw en kinderen te vertoeven. Het Antwerpse Rubenshuis resideert tijdens het festival in het kasteel, waar ze lezingen organiseren. Ook zul je enkele stukken uit het Rubenshuis kunnen bewonderen. Of neem deel aan een Rubenswandeling, het babbelcafé of een van de rondleidingen van de heemkundige kring.

Maar ook hedendaagse kunst krijgt een plekje op Stories Unfold. De tuinen van het Rubenskasteel worden omgetoverd tot de beeldentuin NEIGHBOURS, waar je tal van kleurrijke kunstwerken spot.

Muziekliefhebbers kunnen tijdens Stories Unfold intieme concerten meepikken van lokaal én nationaal talent zoals Wannes Capelle & Nicolas Callot, Raymond van het Groenewoud of Isbells.

Stories Unfold
© Stories Unfold / Toerisme Vlaanderen

Koop streekproducten in de pop-up streekwinkel, snuister wat rond op de Makersmarkt of ga eens piepen in het Ambachtenhuis, waar je ambachtslieden van dichtbij aan het werk ziet. Of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens een workshop pottenbakken of mandenvlechten.

En voor wie met het hele gezin naar Stories Unfold afzakt: geen zorgen, want ook voor je kroost valt er heel wat te beleven. Zo zijn er theatervoorstellingen op kindermaat, is er een ‘Barok kinderkunsten studio’, een minibib met boekjes of kunnen ze zich uitleven met spelletjes zoals frisbee of Kubb. Ondertussen kun jij even onderuitzakken bij de zomerbar Bar 1635, waar je smult van heerlijke vegetarische gerechten of duurzame vleesgerechten.

Hou je van kamperen? Vlak naast het Rubenskasteel is er een camping, met plek voor twintig tentjes. Betalen doe je door een vrije bijdrage te doen of wat vrijwilligerstaken op te nemen tijdens het festival. Let op: vooraf reserveren is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt.

Stories Unfold: nog tot en met 29 oktober aan het Rubenskasteel in Zemst. Een overzicht van de activiteiten en workshops vind je op storiesunfold.be.

Nog meer fijne uitstapjes:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content