© Getty Images

De 7 leukste trampolineparken voor kinderen

Door Femke De Kerpel

Ben je gezegend met kinderen die heel veel energie hebben? Dan hebben wij het ideale uitstapje: een trampolinepark! Wij lijsten hier de leukste parken voor stuiterballen even op.

1. Voel je een echte acrobaat bij Jumpsquare

In het trampolinepark Jumpsquare waag je je als een echte acrobaat aan een trapeze. Maar dat is slechts een van de maar liefst 20 andere attracties. Je vindt de parken bovendien in heel België en Nederland, bijvoorbeeld in Amsterdam, Brugge en Hasselt. Is je kind jarig? Geef dan een feestje met pizza, popcorn of pannenkoeken.

2. Kies voor golfen én springen bij Megabounce

Kunnen je kinderen niet kiezen tussen golfen of springen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Megabounce in Hoboken. Daar vind je 20 trampolines, basketbalringen en een luchtkussen waarop je zacht kunt landen na een hoge sprong. Maar je kunt er ook fluogolfen: volg een parcours van 12 holes met special effects én bijna volledig in het donker.

3. Ga voor een springkasteel bij JumpSky

Bij Jumpsky Aalst is er, naast een trampolinepark, ook een inflatable park. Dat zijn heel grote springkastelen met meer dan 40 attracties, zoals een stormbaan waarbij je een parcours van hindernissen moet trotseren. Zo’n inflatable park kun je terugvinden in Aalst, maar ook in Gent en binnenkort in Geel. Is jouw zoon of dochter toch meer fan van een gewoon trampolinepark? Dan kun je deze vinden in Aalst en Lochristi.

4. Ga jumpen met de allerkleinsten bij Jump XL Bruxelles

Zijn jouw kinderen jonger dan 7 jaar? Dan is Jump XL Bruxelles the place to be, want zij organiseren op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag een Mini Jump. Het is een leuke en veilige manier om kinderen te leren rollen, springen en vallen. Het trampolinepark is dan gereserveerd voor ouders met kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar.

5. Speel interactieve games bij SuperJump

Wil jouw zoon of dochter graag springen én gamen? Dat kan bij SuperJump in Geel. Speel verschillende, uitdagende games terwijl je springt op een trampoline én de score bijhoudt. Meer fan van camera’s? Dan kun je naar de Gymeyes camera-setup, waarbij jouw coolste stunts en salto’s opgenomen worden met een cool filmpje als resultaat.

6. Combineer leren en bewegen bij Jump Pottelberg

In Jump Pottelberg in Kortrijk vind je een trampolinepark van 1500 m² met verschillende trampolines en een jumpcafé, waar je op adem kunt komen met hapjes en drankjes. Maar wat Jump Pottelberg zo speciaal maakt, is de X-Wall. Dat is een interactieve muur waar beelden op geprojecteerd zijn die je laten leren en bewegen. Je kunt erop rekenen, geschiedenis leren of een leuk spel spelen.

7. Volg een sportkamp bij Arenal Mechelen

Kunnen je kids maar niet genoeg krijgen van trampolineparken? Neem dan zeker eens een kijkje bij Arenal Mechelen. Daar kunnen kinderen, die geboren zijn tussen 2007 en 2014, elke schoolvakantie een sportkamp volgen. Het is een Jeti Kamp waarbij je elke dag het trampolinepark bezoekt en deelneemt aan verschillende sporten.

Meer activiteiten voor kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content