Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
HBO

TV-tip: ‘Julia’ laat je kennismaken met de aanstekelijke levensvreugde van kok Julia Child

Door Elke Spelters

Het fenomeen ‘Julia Child’ wist ons eerder al te winnen in de film ‘Julie & Julia’, maar nu is er ook een nieuwe HBO-reeks geïnspireerd op het buitengewone leven van de chef.

Julia, wie?

De nieuwe HBO-reeks ‘Julia’ vertelt het leven van Julia Child, een Amerikaanse kok die vooral bekend werd door haar boek Mastering the Art of French Cooking en het daarop gebaseerde televisieprogramma The French Chef. Die reeks was meteen ook de start van de eerste moderne kookshow op televisie. Meer nog: de keuken waarin drie van Julia’s kookprogramma’s opgenomen werd, is te bezichtigen in het National Museum of American History. Om maar te zeggen hoe populair de televisiepersoonlijkheid was.

Lesje in Amerikaanse geschiedenis

De serie, die ondertussen te zien is op Streamz, verkent tegelijk ook een cruciale tijd in de Amerikaanse geschiedenis. Zowel de opkomst van de publieke televisie als een nieuwe sociale instelling, het feminisme en de vrouwenbeweging, de aard van beroemdheden en de culturele evolutie van Amerika zijn enkele van de belangrijke thema’s die in de reeks worden aangesneden.

Het is actrice Sarah Lancashire die op wonderbaarlijke wijze de aanstekelijke levensvreugde van Julia Child weet te belichamen in een prachtig nostalgische setting. Het verhaal vertelt zich zo fijn dat je meteen de volgende aflevering wil kijken. En als je dat niet doet, heb je het je wellicht in je hoofd gehaald om nog snel die chocoladecake in de oven te schuiven. Bon appétit!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De reeks ‘Julia’ is te bekijken via Streamz.

MEER LEUKE TIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content