Getty Images

Doen dit weekend: vallende sterren spotten

Dit weekend is een uitgelezen kans om vallende sterren te spotten. Zoals elk jaar trekt ook deze keer de meteorenzwerm Geminiden langs de hemel. Met een beetje geluk kun je dus nu al genieten van een beetje natuurlijk vuurwerk!

Warm induffelen en … wachten maar

Slaapzakken in de aanslag en de warmste jassen bovenhalen, want tijdens de nacht van 14 op 15 december kun je heel wat vallende sterren spotten. De meteorenzwerm Geminiden zorgt elk jaar voor een fijn natuurspektakel, met soms tot wel honderd vallende sterren per uur! Je kunt dus maar beter een flink wensenlijstje hebben.

Zo kun je het best vallende sterren spotten

  • Zoek naar een donker plekje in de natuur. Het heeft weinig zin om vanuit je eigen tuin te kijken, omdat je daar waarschijnlijk te veel last zult hebben van straat- en ander kunstlicht.
  • Op zoek naar een plekje met zo weinig mogelijk lichtvervuiling? Klik dan hier om je omgeving te scannen en nestel je op de juiste plek.
  • Stel je op in zuidelijke richting, dan heb je het meeste kans om de meteoren te zien.
  • Zorg ervoor volldat je lekker achterover kunt liggen. Een makkelijke ligstoel is echt geen overbodige luxe als je de hemel wilt afspeuren.
  • Laat je ogen eerst en vooral wennen aan het donker, zodat je een goed zicht hebt op de sterren. Maar daarnaast is het ook belangrijk om je ogen af en toe te laten rusten, zodat je ze niet te hard vermoeit.

Ook de maan is (jammer genoeg) van de partij

Dit jaar zal de maan wel een beetje roet in het eten gooien. Want het licht van de bijna volle maan zorgt ervoor dat we enkel de meest heldere meteoren zullen kunnen zien. We zullen het dus met een pak minder zichtbare vallende sterren moeten doen. Maar dan nog blijft het heerlijk romantisch, niet?

Ook deze activiteiten vind je vast gezellig:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content