© Getty Images

Stap mee in de strijd tegen borstkanker tijdens de allereerste ‘Walk for Pink Ribbon’

Door Hanne Bral

Heb je nog geen plannen op Pinkstermaandag, 29 mei, en zin om de wandelbeentjes nog eens goed te strekken? In het Nationaal Park Hoge Kempen kun je meestappen met Walk for Pink Ribbon, een gloednieuwe familiewandeling in het teken van borstkanker.

Walk for Pink Ribbon: stap mee in de strijd tegen borstkanker

Wist je dat een op drie kankerdiagnoses voorkomen kan worden door er een actieve en gezonde levensstijl op na te houden? Dagelijks minstens 30 minuten bewegen is bijvoorbeeld al heel erg gunstig voor je gezondheid.

Daarom organiseert Pink Ribbon, de vzw die zich inzet om borstkanker te verminderen, op 29 mei haar allereerste Walk for Pink Ribbon. Zo kun je op Pinkstermaandag samen met je kroost, vriendengroep of hele familie al stappend de strijd tegen borstkanker steunen. En dat is nodig, want op dit moment vechten er in ons land 100.000 patiënten tegen de ziekte. Het ingezamelde geld gebruikt Pink Ribbon om hun projecten te financieren, vooral in teken van preventie, opsporing en psychosociale zorg van borstkankerpatiënten.

De wandeldag valt samen met het slotakkoord voor De Roze Mars, de virtuele wandelchallenge van Pink Ribbon die loopt van 1 tot 31 mei. Een mooi moment dus om de maand mei sportief af te sluiten!

Op wandel in Nationaal Park Hoge Kempen

Tijdens de Walk for Pink Ribbon kun je kiezen uit een van de drie uitgestippelde wandelroutes: een van 3,6 km, 5,4 km of 9,5 km. Een voor een nemen ze je mee doorheen de prachtige Limburgse natuur van Nationaal Park Hoge Kempen, vlak bij Maasmechelen. Daar draaide de steenkoolmijn van Eisden nog tot een kwart eeuw geleden op volle toeren.

Vandaag geniet je er van groen begroeide heuvels, uitgestrekte meren en impressionante vergezichten. Laat je tijdens je wandeling dus omverblazen door de adembenemende natuur. Speciaal voor deze bijzondere dag opent Maasmechelen Village haar deuren én kleurt het openlucht winkelcentrum roze. Na je wandeltocht kun je dus rustig gaan uitblazen in een van de restaurants of winkels.

walk for pink ribbon
© Selina Bubendorfer via Unsplash

Inschrijven voor Walk for Pink Ribbon kan via pink-ribbon.be. Deelnemen kost € 15, kinderen onder 12 jaar wandelen gratis mee. Bij de start ontvang je een bevoorradingspakket vol lekkers en leuke verrassingen. Ben je lid van Wandelsport Vlaanderen? Dan ontvang je 10 % korting op je inschrijving!

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content