©️ Getty Images

Weekendtip: wandel mee met de Route du Rosé

Door Els Lips

Bij Libelle zijn we zot van wandelen, en al zeker van wandelingen met een extraatje! En dat is nu net wat de Route du Rosé in Aalst belooft: een 5 kilometer lange wandeling door de Oost-Vlaamse stad Aalst, mét stops waar je kunt nippen van een fris glaasje rosé. En geen nood: ook de kinderen kunnen mee!

Initiatiefnemers Frederik en Michiel hebben één grote missie: iedereen laten genieten van lekkere rosé. De twee sloegen dan ook de handen in elkaar en stampten prompt Roséfestival uit de grond, waarbij je elke vrijdag bij hen terechtkunt om rosé af te halen.

En ze zien het nog groter, want in de toekomst willen ze heuse rosé-events organiseren, maar daar stak corona voorlopig een stokje voor. Wat wél kon, was wandelen. Dus organiseerden ze eind april een eerste ‘Route du Rosé’: niet de zoveelste coronawandeling, maar wel een leuke proef-, zoek- en wandelroute door de binnenstad van Aalst.

Rosé proeven op zes plaatsen

Dat was zo’n succes dat er een tweede editie móést komen, en die vindt nu zondag, 20 juni, plaats. Hoe het werkt? Je schrijft je in via de website van Roséfestival en betaalt 20 euro per persoon. Vervolgens wandel je alleen of in groep (nog zo gezellig!) en helemaal op eigen tempo van de ene degustatieplek naar de andere.

Zo kun je op zes verschillende plaatsen proeven van de heerlijkste roséwijnen, die met veel zorg zijn uitgekozen. De kinderen kunnen gratis meewandelen én er is onderweg een fotozoektocht voorzien om de sfeer er nog meer in te brengen. Alle praktische info vind je op www.rosefestival.be.

Nog meer leuke weekendtips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content