Bloemetjes gekregen? Ontdek de boodschap erachter!

Bloemen zijn altijd fijn om te krijgen en te geven. Maar kijk volgende keer toch maar uit. De boodschap achter sommige soorten is niet altijd wat jij denkt.

We geven bloemen om verschillende redenen. Als steun, om iemand te feliciteren, als bedankje,… Maar achter veel bloemen gaat een betekenis schuil die niet veel mensen weten.

Vijandigheid

Ja, er zijn bloemen waar je iemand absoluut geen cadeau met doet. Een anjer geef je aan mensen die je niet graag ziet. Een goudsbloem staat dan weer voor jaloezie. En met een begonia zeg je: ‘Pas op’. Het ergst zijn zwarte rozen, die symboliseren het einde van een vriendschap of relatie.

Anjer
Goudsbloem
Begonia   

Vriendschap

Eindelijk spreek je nog eens af met die vriendin die je al weken niet meer hebt gezien. Neem dan zeker een alstroemeria of geranium mee. Daarmee zeg je: ‘Je bent een supergoede vriendin en ik wil je nooit kwijt!’. In het voorjaar, rond paastijd, zijn ook narcissen een mooi gebaar. Daarmee blaas je weer nieuw leven in jullie vriendschap.

Alstroemenia
Geranium
Narcis

Trots

Je dochter haalt haar diploma of je zus heeft die promotie op het werk? Met een amaryllis zeg je dat je trots op haar bent. Een lelie geef je om haar alle geluk te wensen in haar verdere leven.

Amaryllis
Lelie

Liefde

Een boeket van 50 rode rozen kan niets anders betekenen dan ‘Ik hou van jou’. Maar ook rode tulpen en gerbera’s staan voor liefde en passie. Als je niet zeker bent of de ander ook verliefd is op jou, geef je een roze roos. Die symboliseert je geheime liefde. Dan is het natuurlijk wel hopen dat de ander snapt wat je bedoelt.

Roos
Tulp
Gerbera

Rouw

Overlijdens en ziekte zijn altijd triest. Maar op zo’n momenten kunnen bloemen steun bieden. Zo wens je met een pioen iemand sterkte of beterschap. Een aronskelk, witte rozen en klaprozen willen zeggen dat je rouwt. Een mooi gebaar naar de familie toe en naar de persoon die belangrijk voor je was.

Pioen
Calla lelie
Klaproos

Beelden: Isopix

Lees ook:

 

 

 

Partner Content