Zo kies je de snelste rij aan de kassa

Door De Redactie

Je herkent de situatie vast wel: je staat met je winkelmandje in de rij, maar die rij gaat tergend langzaam. Hoe komt dat toch? En hoe zorg je ervoor dat je de snelste rij aan de kassa kiest? Enkele handige tips.

Kies voor de linkerrij

De kans is groot dat als je de linkerrij neemt, je de supermarkt sneller verlaat. De meeste mensen zijn namelijk rechtshandig en zullen geneigd zijn om daarom ook de rechterrij te kiezen. Het gevolg? Minder mensen in de meest linkse rij.

Sluit aan bij iemand met een volle kar

Natuurlijk kijk je hoeveel mensen er voor je in de rij staan, maar bekijk vooral ook wat ze in hun mandje of karretje hebben. Je kunt beter achter één iemand met een volle kar met honderd spullen aansluiten dan achter vier verschillende mensen met 25 spullen in hun mandje of kar. Dat klinkt wellicht onlogisch, maar de handelingen die de kassamedewerker en een klant nodig hebben voor het scannen, afrekenen en inpakken kosten ook tijd. Degene achter de kassa begroet immers zijn of haar klanten en neemt weer afscheid van ze, vraagt spaarkaarten en bonnetjes. Dat kost gemiddeld al 41 seconden per persoon.

Wie koopt wat?

Kijk goed naar wat welke klanten in hun winkelkar hebben. Iemand die bijvoorbeeld een grote verpakking luiers koopt, is sneller langs de kassa dan iemand met vier blikken poedermelk. Mensen die met z’n tweeën zijn, pakken waarschijnlijk sneller in dan iemand die alles in zijn eentje moet meenemen.

Kies voor de rij die naar meerdere kassa’s leidt

Kun je kiezen voor een rij die naar meerdere kassa’s gaat? Doen! Onderzoek zou hebben aangetoond dat deze rij sneller doorloopt dan een rij die naar één kassa leidt.

Bron: Margriet en HLN.be – Beeld: Getty Images

We hebben ook nog deze handige tips voor jou:

Partner Content