
Topcombinaties: 6x lekker met Provençaalse saus
Een op en top Belgische saus maar wel met een vleugje Provence dankzij het niet-zo-geheime ingrediënt: de Provençaalse kruiden… Dit zijn onze favoriete combinaties met de klassieker.
Provençaalse saus is een echte Belgische klassieker. Het sausje wordt vaak wordt geserveerd bij vleesgerechten als kip, steak, spiesjes of gehakt. Ze heeft wel wat weg van ratatouille – niet toevallig een gerecht uit de Provençaalse keuken – maar dankt haar naam aan de kruiden. Zo zit er meestal – onder meer – venkelzaad, laurier, koriander, kervel, bieslook, laurier en salie in, en natuurlijk ook lavendel. Zin gekregen? Hier lees je hoe je het ultieme Provençaalse sausje maakt. Of ga meteen aan de slag met onze favoriete recepten.
6x lekker met Provençaalse saus
Van zesrib tot varkensspiesje: dit vinden wij de lekkerste combinatie met deze sausklassieker.