Deze week in Libelle: 8x heerlijke eenpansgerechten met witte rijst

Door Rani Merckx

Rijst is budgetvriendelijk, snel klaar en lekker bovendien. Met deze topper uit de voorraadkast maak je werkelijk de meest uiteenlopende gerechten. Van een romige curry en risotto tot een pikante rijstschotel: haal je kookinspiratie uit de Libelle van deze week!

Witte rijst: goedkoop én snel klaar!

Koken met witte rijst heeft tal van voordelen: het is goedkoop, het blijft lang goed, en je tovert er snel iets lekkers mee op tafel. Kijk maar eens in je voorraadkast, de kans is groot dat je nog enkele rijstzakjes in huis hebt!

Want deze week in Libelle toveren we diverse gerechten met de voorraadtopper op tafel. Gerechten van bij ons en klassiekers uit de wereldkeuken, zoals een romige Thaise curry, Portugese tomatenrijst en een pittige rijstschotel met chorizo.

Wij gaan voor de gebakken rijst met runderreepjes. Of de romige spinazierijst met gehakballetjes. Of we proberen ze gewoon alletwee, natuurlijk.

witte rijst
©Bram Debaenst

De ene rijstkorrel is de andere niet

Witte rijst, volle rijst, basmati, jasmijnrijst, risotto- of sushirijst: het assortiment aan rijstsoorten is enorm, maar welke heb je nu nodig voor welk gerecht? Ook dat ontdek je deze week in Libelle!

Meer uit je Libelle van deze week:

  • 10 Nederlandse uitwaai-eilandjes die je nog niet kent
  • Stijl en niet duur: budgetmode voor elk figuur
  • Een leesbril uit de supermarkt? De oogarts geeft raad!
  • Openhartig: als je ouders in het buitenland gaan wonen
  • Mijn verhaal: na haar scheiding ontdekte Emma haar seksuele verlangens

Dat en nog veel meer interessante, ontroerende en fijne artikels lees je deze week in Libelle, vanaf donderdag 8 september in de winkel. Of download de Mijn Magazines app en lees je favoriete magazine digitaal.

Mijn Magazines App: gratis in de App Store en Google Play

Las je deze nieuwe artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content