Geen ‘Dagen Zonder Vlees’ volgend jaar

Geen Dagen Zonder Vlees-campagne in 2018. ‘Dagen Zonder vlees’ was vorig jaar aan zijn zesde editie toe, toen schreven meer dan 100.000 mensen zich in om gedurende 40 dagen geen of minder vlees te eten.

Pauze

Maar in 2018 last de organisatie dus een pauze in om zich te bezinnen, te verfrissen en na te denken wat de toekomst misschien zou kunnen brengen.

De organisatie is trots op de frisse golf van bewustwording, inspiratie én gedragsverandering rond duurzame voeding die het heeft teweeggebracht. Met als kers op de taart: in Europa daalde de vleesconsumptie nergens zo sterk de voorbije vijf jaar als in België.

Vlees eten zorgt voor opwarming aarde

De discussie over de link tussen vlees eten en de opwarming van het klimaat leefde in kranten, tijdschriften, sociale media, blogs, restaurants, universiteiten, scholen, bedrijven, supermarkten, in het Parlement, aan de cafétoog en vooral… rond de keukentafel.

Inmiddels zijn de meeste mensen er zich van bewust dat de te veel vlees eten een negatieve impact heeft op het milieu. Woordvoerster en actrice Marieke Dilles zegt daarover in de krant De Morgen: “We bleven met datzelfde verhaal komen, maar vorig jaar hadden we het gevoel dat we aan de limiet zaten van het aantal mensen dat we kunnen bereiken”.

Tijd voor iets nieuws, dus!

Eet goed, voel je goed:

Partner Content