5 daar-kikker-je-van-op-sapjes

5 daar-kikker-je-van-op-sapjes
04 Sep 2014 --- Studio shot of fruit and vegetable juices --- Image by © Tetra Images/Corbis

Volgens sapjes-goeroe Cherie Calbom werken sappen zuiverend en genezend bij een hoop klachten en kwalen. Van acne tot reuma, van chronische vermoeidheid tot depressies. Vijf receptjes in de slowjuicer: uitgetest en goed bevonden!

Gemberdrankje

Mix een halve centimeter gember, vier à vijf wortelen zonder loof en een halve appel zonder pitjes. Het is goed tegen ontstekingen en geeft het immuunsysteem een boost. Gember heeft ook een positief effect op je spijsvertering en zet de longen open.

Moestuin-special

Mix drie broccoliroosjes, een teentje look, vier à vijf wortelen met twee stengels bleekselder en een halve groene paprika. Heerlijk fris en een gezond alternatief voor de dagelijkse soep. Door de koude persing heeft het zelfs eens zoveel vitamines.

Opkikker

Mix een handvol peterselie met vier à zes wortelen zonder loof. Peterselie zit vol zink en is goed voor je afweersysteem. Bij hoofdpijn kiezen tussen een pijnstiller of deze opkikker? Kies dan zeker voor het laatste!

Gember fizz

Mix een stukje gember van een halve centimeter met een appel zonder de pitjes. Leng aan met spuitwater. Een fris tussendoortje! Of waarom niet aanbieden als gezond aperitief?

Grote-schoonmaak-cocktail

Mix een halve komkommer, een rode biet, een halve appel zonder pitjes en vier wortelen zonder loof. Rode biet zuivert je lever. De groente is een echte vitaminebom, verhoogt je uithoudingsvermogen en is uitstekend tegen een hoge bloeddruk of hoge cholesterol.

Kuur op maat

Een sapjeskuur, als aanvulling op een gezond eetpatroon, is aan te raden als je extra energie nodig hebt of moet herstellen van een ziekte. Als je uitzoekt welke groenten en voedingsstoffen goed zijn bij welke kwaal, kom je al een heel eind.

Geen zin of tijd om dit zelf te doen? Je kunt sapjeskuren vers van de pers laten leveren aan huis. Bijvoorbeeld bij LOTs of juicES. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van sapjes op maat. Afhankelijk van je wensen en kwaaltjes stellen ze met hun kennis de juiste sapjes voor je samen.

Nog op zoek naar een slowjuicer?

We selecteerden speciaal voor jou onze favoriete slowjuicers uit de Lekkershop van Libelle:

 Bron: Libelle Magazine, lotsofjuices.be. Beeld: Corbis

Lees ook zeker:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)