Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het mooie weer zorgt voor extra pollen in de lucht

Last van hoofdpijn, jeukende ogen of een verstopte neus? Ook al is het nog maar februari, raar is het niet. De hazelaar en de els verspreiden momenteel namelijk welig hun stuifmeelkorrels, met vervelende hooikoorts als gevolg. 

Hatsjoe, daar is die hooikoorts weer

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand met hooikoorts is overgevoelig aan bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. De stuifmeelkorrels die worden afgegeven worden ook wel pollen genoemd.

Ook al bloeit de hazelaar nog niet, toch zorgen zijn typische ‘katjes’ voor heel wat ongemakken bij veel mensen.

Zo werkt de hazelaar

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Bron: Pollennieuws)

Symptomen

Mensen met hooikoorts hebben voornamelijk last van:

  • niezen,
  • een verstopte of lopende neus en tranende, jeukende ogen.
  • grieperig gevoel, of slaap- of concentratieproblemen.
  • astmasymptomen, zoals benauwdheid of een piepende ademhaling.
  • eczeemopstoten.

Hier verzamelden we 11 tips die de symptomen van hooikoorts kunnen verlichten. 

Mooie weer is boosdoener

Het lenteachtige weer met hogere temperaturen, flink wat zon en vrijwel geen neerslag heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelde katjes van hazelaars en elzen hun stuifmeel of pollen – talrijker dan bij slechter weer – gaan afgeven aan de lucht.

Dit weekend en de dagen nadien wordt het trouwens opnieuw prachtig weer voor de tijd van het jaar, dus ben je hooikoortsgevoelig? Tref dan de nodige voorzorgsmaatregelenMet make-uptips deze maak je de symptomen trouwens minder zichtbaar.

Lees nog meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!