© Getty Images

‘Kerst met 11 miljoen’: kijk jij ook?

Door Diny Thomas

Zie je op tegen de feestdagen, zonder gezellige feestjes met vrienden en familie? Begrijpelijk! Gelukkig slaan Eén, VTM, La Une en RTL-TVI de handen in elkaar om alle elf miljoen Belgen op kerstavond een hart onder de riem te steken. 

Dat het een bijzondere feestdagen worden, is wel zeker. Geen grote kerstdiners met de hele familie of gezellige eindejaarsetentjes met vrienden. Wel in je eigen kot, met je eigen bubbel. Maar als je je toch wat eenzaam voelt, kun je op kerstavond naar ‘Kerst met 11 miljoen’ kijken.

Kerst met 11 miljoen

Vier televisiezenders slaan de handen in elkaar om de elf miljoen Belgen te steunen in deze moeilijke tijden. Eén, VTM, La Une en RTL-TVI zenden op kerstavond de televisieshow ‘Kerst met 11 miljoen’ uit. Op Eén zal Danira Boukhriss Terkessidis je met open armen ontvangen, op VTM is die eer aan Cathérine Moerkerke. Figuurlijk weliswaar.

In de show trakteren tal van Belgische artiesten heel het land op een muzikaal hoogtepunt. Onder meer Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck en Typh Barrow, Scala en Clousseau zullen de revue passeren. Elk vanop een prachtige locatie in ons nog mooier Belgenland.

Brand een lichtje

Tussendoor kun je genieten van luchtbeelden van een prachtig verlicht België. Licht als teken van verbondenheid vormt dan ook de perfecte rode draad doorheen de show. Wees dus voorbereid: de kijkers wordt gevraagd om een extra lichtje aan te steken die avond. Voor iemand die je wilt bedanken, gedenken of in de spotlight wilt zetten.

Kerst met 11 miljoen
© Getty Images

De koninklijke familie zal alvast het goede voorbeeld geven door een lichtje te doen branden als blijk van steun. Na de show volgt meteen de kersttoespraak van de koning.

Herdenking

Omdat heel veel mensen het voorbije jaar afscheid moesten nemen van een geliefde, zal er ook tijd gemaakt worden voor een nationaal herdenkingsmoment om alle corona-slachtoffers te herdenken.

‘Kerst met 11 miljoen’ is een onderdeel van de campagne ‘België. Eigenzinnig, fenomenaal’ van de federale overheid. Het doel? Het imago van ons land een flinke boost geven.

‘Kerst met 11 miljoen’: op kerstavond, 24 december van 18.00 tot 19.00 op Eén, VTM, La Une en RTL-TVI.

MEER KIJKTIPS VOOR DE FEESTDAGEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content