Begin december op Netflix: ‘De Familie Claus’ (met Jan Decleir als kerstman!)

Begin december op Netflix: 'De Familie Claus' (met Jan Decleir als kerstman!)
© Netflix

Het herfstseizoen is pas begonnen, maar toch zitten we al met een dekentje en warme chocolademelk te wachten op de eerste kerstfilms. Zéker wanneer het een film is waarin Jan Decleir de kerstman zal spelen. Vanaf begin december kun je op Netflix namelijk kijken naar de spiksplinternieuwe film ‘De Familie Claus’. 

‘De Familie Claus’: een Vlaams-Nederlandse kerstfilm

Netflix kondigde al eerder aan dat we een nieuwe kerstfilm met Belgische en Nederlandse acteurs konden verwachten. Dat het coronavirus even roet in het eten gooide, mocht de kerstpret niet drukken. De opnames gingen weer coronaproof van start en begin december is het zover: ‘De Familie Claus’ belooft een hartverwarmende film te worden met een hoog ho, ho, ho!-gehalte!

Alternate text
© Netflix

Rijtje topacteurs

Met Jan Decleir als kerstman zijn we alvast meer dan tevreden, maar ook andere topacteurs zoals Janne De Smet (fantastisch in Albatros) en kijkbuislegendes Sien Eggers en Wim Willaert (Eigen Kweek) zullen het scherm sieren. Toegegeven, de Nederlandse acteurs zullen we misschien even niet zo goed kunnen plaatsen, maar dat is buiten ex-K3’tje Josje Huisman gerekend. Extra leuk: Stefaan Degand speelt een kerstelf. Daar kijken we nu al zo hard naar uit!

Het verhaal in een notendop:

Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar‘. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

Alternate text
© Netflix

Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules zijn vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen…

Wanneer grootvader zijn been breekt, besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

Niet zo’n fan van kerstfilms? Misschien kunnen deze films of series je wel bekoren:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)