© Getty Images

Familieplanner: gezellig op papier of liever digitaal?

Door Sara Dekens

Een familieplanner of gezinskalender is bij de meeste gezinnen intussen goed ingeburgerd. Het is namelijk dé manier om alle afspraken te verzamelen en rust in je hoofd te brengen. Zweer jij bij een papieren variant of ga je liever voor digitaal? We zetten de voordelen van allebei even op een rijtje.

De familieplanner: niets dan voordelen

Of je kinderen nu net in het eerste leerjaar zitten of je al tieners in huis hebt, zo’n gezinsplanner is een lifesaver. Een papieren of digitale versie, een weekplanner heeft niets dan voordelen.

  • Je verliest geen afspraken bij de tandarts, verjaardagsfeestjes of ouderavonden uit het oog. Moet je voor een van die afspraken iets voorbereiden, dan kun je dat erbij noteren.
  • Alles staat op één plek. Zodra je een uitnodiging krijgt of een afspraak vastlegt, noteer je het en is het zichtbaar voor de rest van het gezin.
  • Wanneer je in shiften werkt, kun je ook die werkuren noteren. Zo weet iedereen in het gezin wanneer wie werkt of thuis is.
  • Ook (huishoudelijke) taken en klusjes kun je aan de agenda toevoegen (en misschien ook meteen erbij noteren wie ervoor verantwoordelijk is).
  • Houden jullie in het gezin van een weekmenu, noteer dan ook per dag wat er op het menu staat.

Met een familieplanner leer je je kinderen plannen en zien ze hopelijk het nut in van zo’n planning. De kans dat ze dit uit zichzelf gaan doen is een stuk groter als jij het goede voorbeeld geeft.

1. Familieplanner op papier

Veel mensen vinden het handig om een papieren gezinsplanner op te hangen. Op die manier heeft iedereen van het gezin er in een oogopslag zicht op tijdens het ontbijt bijvoorbeeld.

Libelle heeft aan jou gedacht! Met onze superhandige weekplanner hou jij alle hobby’s en wekelijkse afspraken van het hele gezin vlotjes bij, en tuimel je zonder slag of stoot weer in het ‘schooljaarritme’.

Sla je niet graag zelf aan het printen, dan zijn dit onze favoriete alternatieven.

Succesplanner FamiliePlanner, ongedateerd

Succesplanner FamiliePlanner, ongedateerd

Succesplanner FamiliePlanner, ongedateerd

€ 22,95  –  Succesplanner

Shop hier

Purpuz familieplanner 2023

Purpuz familieplanner 2023

Purpuz familieplanner 2023

€ 38,95  –  Purpuz

Shop hier

De hobbit familieplanner, schooljaar 2023-2024

De hobbit familieplanner, schooljaar 2023-2024

De hobbit familieplanner, schooljaar 2023-2024

€ 11,99  –  De Hobbit

Shop hier

Sticky Familieplanner, herbruikbaar

Sticky Familieplanner, herbruikbaar

Sticky Familieplanner, herbruikbaar

€ 25,00  –  Greenstory

Shop hier

2. Digitale versie: familieplanner via app

Ben jij helemaal mee met de digitale trend en hebben de nieuwste apps geen geheimen voor jou? Dan ben je vast fan van een digitale familieplanner via een app.

Klender

De drijvende kracht achter deze app? Nederlandse gezinnen die vonden dat er nood was aan een handige gezinsagenda. Geschikt voor elke gezinsvorm of groep dankzij de gedeelde gezinsklender. Klender werkt met een app, maar je kunt er ook via de browser bij.

Meer info? Klik hier.

Cozi family organizer

Deze simpele gezinsplanner helpt je om je drukke leven makkelijker te organiseren. Dankzij de praktische kleurcodes zie je in een oogopslag wat er op de planning staat.

In de app creëer je bovendien ook lijstjes die je leven makkelijker maken. Een lijstje met wat je kinderen nodig hebben op school of moet meenemen als hij naar je partner gaat bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een to-dolijstje voor de tiener?

Meer info? Klik hier.

Time tree

TimeTree is een handige app waarin je jouw agenda kunt delen met anderen (je partner of je kinderen bijvoorbeeld) of een groep aanmaken zodat je met het gezin een agenda kunt bijhouden. Als iemand van het gezin een nieuwe afspraak toevoegt, krijgt de rest een melding. Handig!

Meer info? Klik hier.

Meer lezen:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content