10 dingen die een extraverte persoon van zijn introverte partner moet begrijpen

Door Celine Werner

Het verschil tussen jouw partner en jou wordt al meteen duidelijk tijdens een uitje op café: manlief is extravert, kent haast iedereen en is een graag geziene gast. Maar jouw naam doet geen belletje rinkelen, omdat je er vaak stilletjes bijloopt. 

Daar is uiteraard niets mis mee, introvert zijn maakt nu eenmaal deel uit van jouw persoonlijkheid. Lijkt jouw halve trouwboek hier soms moeite mee te hebben? Dit zijn de 10 dingen die hij moet begrijpen:

Deze 10 dingen moet een extravert van een introvert begrijpen

Small talk is jouw ding niet

Komen er nieuwe mensen bij je staan, dan kun je niet spontaan over koetjes en kalfjes beginnen praten. Daarom ben je stiekem jaloers op hoe een extravert daar net wel in slaagt.

Het is een opluchting dat hij er is

Jullie zijn dé ultieme combinatie, want op feestjes of andere sociale gelegenheden is hij daar om het gesprek op gang te brengen, en er jou in te betrekken zonder dat het ongemakkelijk wordt.

Je kunt wel extravert zijn, maar het is uitputtend

Introverte mensen zitten − in tegenstelling tot wat heel wat mensen denken − niet altijd in hun hoekje. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je er op het werk wél in slaagt om veel sociale contacten te leggen. Het vraagt jou alleen veel meer moeite.

Je moet je voorbereiden op sociaal contact, dus veranderingen op het laatste moment vind je niet fijn

Je weet al een tweetal weken dat je naar een verjaardag van z’n vriend moet. Maar op het laatste moment kom je te weten dat er een grote groep ‘vreemde’ mensen meegaat, en zulke veranderingen brengen jou hélemaal van de wijs.

Als het te veel wordt, wil je naar huis!

Jouw extraverte metgezel blijft graag nog uren plakken en verlaat bij voorkeur het feestje als allerlaatste. Terwijl jij er al een poosje klaar mee bent.

Alleen zijn is voor jou uitermate belangrijk

Dat je alleen wilt zijn, heeft niets met jouw partner te maken (wat hij jammer genoeg denkt). Je hebt gewoon even wat tijd voor jezelf nodig, zodat je je batterijen kunt opladen.

extravert

Je vindt het verschrikkelijk als ze jou forceren om vrienden te maken

Extraverte mensen denken er goed aan te doen door introverten een duwtje in de rug te geven, door ze voor te stellen aan nieuwe potentiële vrienden. Niet doen! Als ze dat écht willen, zullen ze er wel zelf moeite voor doen.

Je bent niet lui of saai omdat je graag eens thuisblijft

Het is natuurlijk niet leuk dat ze jou een saaie piet vinden omdat je na een vermoeide dag op een vrijdagavond gewoon eens thuis wilt blijven. Is dat nu echt zo verkeerd?

De extraverte partner voelt zich schuldig als hij wel weggaat

En dat hoeft natuurlijk niet, we verlangen er net naar om even alleen te zijn.

Dat je stil bent betekent niet dat je boos bent

Die boze blik is zeker niet de bedoeling, je zit gewoon vaak diep in je gedachten.

Herken jij jezelf in dit lijstje? Hoe gaat jouw lieve schat hiermee om?

Bron: famme.nl

Ook over relaties:

Partner Content