Deze 5 noten zijn het gezondst

Deze 5 noten zijn het gezondst

Tijdens de herfstperiode kan een handje noten lekker smaken. Bovendien zijn de kleine smaakmakers voedzaam en gezond. Smullen maar!

Hazelnoten

Hazelnoten kennen we natuurlijk als dé noot in chocoladerepen, maar wist je dat ze rauw ook heerlijk en supergezond zijn? Ze bevatten een grote hoeveelheid proteïnes, koolhydraten, vezels en mineralen zijn de ideale vleesvervanger.

Pecannoten

Pecannoten en walnoten bevatten van alle noten de grootste hoeveelheid antioxidanten en cholesterolverlagende bestanddelen. Daarnaast zitten in  deze noten meer dan 19 vitamines en mineralen, zoals vitamine E en A, foliumzuur, calcium, magnesium, koper, fosfor, kalium, mangaan, zink. Reden te meer om flink wat van deze noten in te slaan!

Cashewnoten

Cashewnoten zijn een bron van ijzer, magnesium, zink, fosfor en selenium. Volgens een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Neuron kan magnesium helpen bij het verbeteren van het geheugen en beschermt het tegen leeftijdsgebonden geheugenverlies. Daarnaast passen cashewnoten goed binnen een dieet omdat ze voor een lang verzadigd gevoel zorgen.

Amandelen

Amandelen bevatten zoals alle noten natuurlijk veel calorieën en vet, maar ook het antioxidant vitamine E (tegen huidveroudering en hart- en vaatziekten), calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Bovendien bevat deze noot bijna net zoveel eiwitten als vlees en yoghurt en zijn ze goed voor huid en haar. De enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetten zorgen voor een lager cholesterolgehalte. Leuk om te doen met amandelen: maak er amandelmelk van.

Walnoten

Walnoten bevatten de meeste en beste antioxidanten van alle notensoorten en beschermen ons lichaam tegen cellulaire schade die bijdragen aan hart- en vaatziekten, kanker en vroegtijdige veroudering. Daarnaast zijn walnoten ook rijk aan omega-3-vetzuren die ontstekingen bestrijden. Geen liefhebber van vis? Met deze noot krijg je toch de nodige onverzadigde vetten binnen.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Ben jij ook op zoek naar een gezonder eetpatroon? Deze stappen kunnen je helpen.

Deze-5-noten-zijn-het-gezondst

Volgen jullie ons al op Pinterest? Bekijk de mooiste sfeerbeelden, inspiratieborden en decoratietips hier!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)