©Shutterstock

9 ‘gezonde’ snacks die toch niet goed zijn voor je lichaam

De marketingtrucs in de voedingsindustrie laten ons graag geloven dat bepaalde producten onze gezondheid ten goede komen, maar is dat wel zo? Deze ‘gezonde’ snacks zijn echt niet zo goed voor je lichaam als ze lijken. 

1. Fruityoghurt

Laat je niet strikken door een ‘vetvrij’ label. Yoghurt met fruit of andere aroma’s bevat veel suiker, soms wel tot 15 gram per 170 gram yoghurt. Je eet beter een wit yoghurtje (zonder toegevoegde suikers) met wat stevia of vers fruit.

2. Tarwebrood

Tarwebrood is heel goed voor je lichaam en je gezondheid. Je moet alleen oppassen met de etikettering. Als het tarwebrood 100% tarwe bevat, is het goed. Anders kan het evengoed wit brood zijn met een beetje tarwe erdoorheen gemengd. Het brood moet minstens 2 gram vezels bevatten per snede brood.

3. Magere melk

Vetvrije melk is echt niet goed voor je lichaam. Doordat alle vetten zijn weggefilterd, zijn ook alle goede vetten verdwenen en is de melk minder verzadigend. Drink beter wat halfvolle melk of amandelmelk.

4. Light salade dressings

Salade dressings kun je omwille van de grote hoeveelheid suikers en sodium beter laten. Maar light dressings zijn nog slechter. Ze zitten vol kunstmatige ingrediënten en conserveermiddelen. Bij salades neem je best wat balsamico-azijn of olijfolie. Ook lekker, toch?

5. Granola

Granola is een mengeling van noten, zaden, bessen en haver, overgoten met een zoet laagje van, jawel, boter en suiker. Dat laatste maakt het ook juist zo lekker. Maar wat ze ook mogen geweren op de verpakking, granola bevat heel veel calorieën. Je mengt beter zelf wat noten en zaden die je nadien met een beetje esdoornsiroop afbakt in de oven.

6. Energiereepjes

Het principe van granola geldt ook voor energierepen. De meeste repen bevatten veel suiker, vetten en kunstmatige ingrediënten. Dus voor je ontbijt of voor een energieboost kies je beter iets anders.

7. Smoothies

Fruit blenden betekent dat je de vezels afbreekt. Op die manier blijven enkel de (snelle) suikers over. Smoothies zorgen er dus voor dat je snel over je dagelijkse dosis suiker gaat. Je eet beter een vers stuk fruit om je suikerspiegel in balans te houden.

8. Groentechips

De eigenlijke groenten en voedingswaarden worden in groentechips zodanig samengeperst dat ze nooit even gezond kunnen zijn als verse groenten. En dan hebben we het nog niet over de manier hoe ze zijn gebakken. Soms zijn ze gebakken in de oven, maar ze worden ook evengoed gefrituurd als gewone chips.

9. Dieetfruit

Neem je graag gedroogde mango of veenbessen mee als tussendoortje? Slecht nieuws, want ze bevatten veel suiker. Rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels en vijgen zijn echt de enige gedroogde vruchten die geen extra suikers vrijgeven bij hun droogproces. Maar toch: vers fruit is veel gezonder en beter voor je lijn.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Bron: thisisinsider.com

Lees ook:

Partner Content