Blaastraining: hoe nuttig is het en hoe begin je eraan? De uroloog legt uit

Blaastraining: hoe nuttig is het en hoe begin je eraan? De uroloog legt uit
Getty Images

Blaastraining om je plas wat langer te kunnen ophouden. Belangrijk is het alleszins, vertelt uroloog dr. Nele Toussaint, maar niet in elke situatie. Wanneer heb je er baat bij, en hoe begin je er dan precies aan?

Wat is blaastraining?

Bij blaastraining leg je de blaas een gestructureerd patroon op om de intervallen tussen het plassen te verlengen (en zo minder snel naar het toilet te moeten). Dokter Nele Toussaint: “Het is de eerste stap in de behandeling van een overactieve blaas, waarbij je heel frequent moet plassen (meer dan 7 keer per dag, of meer dan 2 keer ‘s nachts) en last hebt van een sterke en plotse plasdrang en daarbij je toiletbezoek bijna niet kunt uitstellen.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)