Dit is waarom we onszelf (bijna) nooit mooi op de foto vinden staan

Door Celine Werner

Cheese! Je zet je tanden bloot en je lacht zo breed als je maar kunt, in de hoop op een goede foto. Maar iedere keer weer vind je jezelf er niet mooi op staan. Plak je nu echt niet op papier, of is er daar soms een achterliggende reden voor? We zochten het uit.

Je kent het wel: de vriendinnen vinden dan dat je overdrijft, terwijl jij nog even moet bekomen van het niet zo flatterend resultaat.

Daarom vind je jezelf (meestal) niet mooi op een foto

Het komt eigenlijk omdat mensen zichzelf vaak overschatten. Volgens onderzoekers denken we − jammer genoeg − dat we een pak knapper en slimmer zijn dan dat we eigenlijk zijn. Oeps!

Een andere mogelijke verklaring

Hoe vaker je iets bekijkt, hoe positiever je over datgene wordt. En aangezien je jezelf iedere dag kunt aanschouwen, is het ook normaal dat je best tevreden bent met dit spiegelbeeld. Het probleem is alleen dat je je in de spiegel anders ziet dan hoe je in het écht bent, waardoor het soms schrikken is bij het zien van een foto van jezelf.

Dé oplossing

Er bestaat eigenlijk maar één oplossing om dit ‘probleempje’ te voorkomen, en dat is zo vaak mogelijk op de foto staan, zodat je eraan went. Logisch toch?

En jij? Ben jij meteen tevreden wanneer je een kiekje van jezelf ziet?

Bron: libelle.nl

Ook leuk:

Partner Content