via Shutterstock

Belangrijk: Elke dag me-time inplannen

Door De Redactie

Het schooljaar is opnieuw begonnen en dat brengt naar goede gewoonte weer een hele organisatie met de nodige stress mee. De oplossing? Elk minuutje dat je hebt volledig aan jezelf besteden!
 

Fulltime werken of mama-zijn laat niet veel gaatjes voor me-time. Toch is het belangrijk dat je elke dag even tijd voor jezelf neemt. Zo word je even helemaal zen en kun je er daarna weer keihard tegenaan!

  • Probeer dagdagelijkse dingen wat leuker te maken. Strijken moet zeker niet je nieuwe hobby worden, maar met je favoriete muziek of serie op de achtergrond, wordt het al een stukje aangenamer. Zo koppel je het aangename aan het onaangename en ben je helemaal rustig en happy tegen dat je klaar bent.
  • Druk, druk, druk. Je bent weer met 1001 dingen tegelijk bezig. Probeer je eventjes te ontspannen en niet te denken aan wat je nog allemaal moet doen, dat zal je alleen nog zenuwachtiger maken. Kun je het toch niet laten? Maak dan een lijstje, dat zal je rust geven. Morgen is er nog een dag!
  • Maak van je dagelijkse douchebeurt een ritueel. Kies voor een goed ruikende douchegel en smeer je achteraf in met een voedende bodylotion. Heb je extra veel tijd, neem dan een ontspannend bad. Gebruik een badolie, zet wat kaarsen op de rand en schenk jezelf een glaasje wijn in. Aah, rust.
  • Neem een kopje thee. Thee is in het algemeen rustgevend, maar enkele soorten zorgen voor een extra ontspannend effect bv kamille- en jasmijnthee. Een koffietje kan je ook goed doen, maar door de cafeïne raak je weer wat opgepept en mogelijk gestrest.
  • Sporten is misschien niet meteen de me-time die jij wil inplannen, maar een halfuurtje lopen kan zalig zijn. Je zult je er niet alleen fitter door voelen, het is ook het ideale moment om je volledig te smijten en alle frustraties van de dag te vergeten, zodat je hoofd helemaal leeg is tegen dat je weer thuis bent.

SAMEN SLANK: WE GAAN ERVOOR!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Beeld: Shutterstock

LEES OOK

Partner Content