Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gezond afvallen: zo doe je het

Vaak zijn mensen een beetje beschaamd om open en eerlijk te vertellen dat ze willen afvallen. Nergens voor nodig! Verander je instelling met deze kleine tips en je zal zien dat afvallen ook een leuk en positief proces kan zijn.

Veel vrouwen schamen zich voor hun dieet. Op sociale media worden we gebombardeerd met spectaculaire voor- en na-foto’s van gewichtsverlies. Voor mensen die proberen af te vallen kunnen die foto’s enorm demotiverend zijn. Maar je hoeft niet meteen zoveel gewicht te verliezen op een recordtijd. Neem je tijd, luister naar je lichaam en je zal zien dat diëten ook een leuke ervaring kan zijn!

Het doel is niet alles

Stort jezelf niet in een crashdieet om zoveel mogelijk kilo’s te verliezen op zo’n kort mogelijke tijd. Wanneer je dan weer normaal eet, kom je meteen alles weer bij, dus waarom jezelf zo martelen voor niets? Luister vooral naar je lichaam. Ontdek welke voeding goed is voor je en welke workouts werken. Zo leer je jezelf kennen en ontwikkel je geleidelijk aan gezonde gewoontes die je houdt voor de rest van je leven!

Doe het rustig aan

Je levensstijl veranderen kan beangstigend zijn en er zullen momenten zijn waarop je het moeilijk zal krijgen.

  • Doe het daarom rustig aan, op je eigen ritme.
  • Je hoeft je eetpatroon niet van de ene dag op de andere drastisch te veranderen.
  • Ontzeg jezelf niet meteen alles, maar start rustig. Beperk bijvoorbeeld je tussendoortjes of vervang ze door fruit. Wanneer je dat gewend bent, ga je je porties bekijken.
  • En ga eens een kwartiertje wandelen of ga met de fiets naar het werk in plaats van met de wagen. Zo bouw je je levensstijl stilaan op en kan je lichaam eraan wennen.

Zie jezelf graag

Het allerbelangrijkste is jezelf graag zien, vanbinnen én vanbuiten. Die basis helpt je de motivatie te vinden om je leven te veranderen. Jezelf graag zien betekent jezelf het leven gunnen waar je van droomt. Sporten en gezond eten gaan heel wat vlotter als je weet waarom je het doet. Gun jezelf dat leven, want jij bent dat waard!

Bron: mindbodygreen, beeld:Shutterstock, Giphy

SAMEN SLANK: WE GAAN ERVOOR!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

LEES OOK

Partner Content