Heb je een koude neus? Dit betekent het!

Heb je een koude neus? Dit betekent het!

Raak je neus eens aan ! Voelt ‘ie koud?  Wij kennen de reden dankzij een onderzoek van de universiteit van Nottingham.

Met behulp van warmtebeeldcamera’s konden de onderzoekers een groep opgejutte studenten onder de loep nemen. Zo hebben ze ontdekt dat je bloed in stresssituaties naar andere lichaamsdelen wegtrekt, die in gevaarlijke omstandigheden meer bloed zouden kunnen gebruiken, zoals je spieren en ledematen bijvoorbeeld.

Andere signalen die je lichaam geeft bij stress

Een onrustig gevoel

Bij een onrustig gevoel ga ja sneller ademen, zullen de spieren opspannen en gaat ook het hart sneller kloppen.

Net alsof je verliefd bent

Ook kriebels in de buik kunnen een teken zijn van stress. Door adrenaline komt het stresshormoon cortisol vrij. Daardoor kan het lichaam sneller op een stressvolle situatie reageren. Als je moet rennen, heeft je spijsvertering minder bloed nodig dan je ledematen. Dit heeft dan een leeg, trillerig gevoel − dat lijkt op vlinders in de buik – tot gevolg.

O nee, weer ziek!

Heb je vaak stress, waardoor je lichaam ook frequent cortisol aanmaakt? Dan ben je vatbaarder voor een verkoudheid en infecties.

Met stress omgaan wordt moeilijker

Bij chronische stress krimpt je brein in de gebieden die gelinkt zijn aan emoties en orgaanfuncties, zoals bloeddruk en glucoseniveau. Gelukkig zijn je hersenen wel veerkrachtig, en kunnen ze weer herstellen na een stressvolle situatie.

Bron: libelle.nl

Stress? Zo voorkom je het:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)