Nóg gelukkiger worden? 7 tips voor een geslaagde dag

Nóg gelukkiger worden? 7 tips voor een geslaagde dag

Komen de noden van een ander op de eerste plaats, en cijfer je jezelf hierdoor — al dan niet bewust — vaak weg? Wij hebben een paar trucjes om je dag beter te maken, met extra focus op je eigen persoontje. Want zelfzorg maakt gelukkig(er), of niet soms?

1Net wakker? Grijp dan niet naar je smartphone

Slecht nieuws op sociale media, en merken dat je mailbox overvol is, is niet meteen de beste manier om je dag te starten: hallo, stress! Probeer je telefoon dus achterwege te laten tot je op het werk toekomt. Het vergt wat moeite, maar oefening baart kunst.

 

2Schrijf je plannen neer

Door niet met je telefoon bezig te zijn bij het ochtendgloren, heb je tijd om je dagplannen te noteren. Waarom? Mensen krijgen zenuwen wanneer ze iets niet gedaan krijgen dat ze van plan waren om te doen. Maar blijkbaar is de kans groter dat je je doelen bereikt als je ze ook effectief neerpent.

 

3Een flink ontbijt

Jouw bloedsuikerspiegel en energie op pijl houden doe je door goed te ontbijten! Maak daar dus de tijd voor, en neem geen genoegen met een half potje yoghurt.

 

4Zo word je weer rustig

Zit je op het werk en wordt het jou even te veel? Neem dan een minuutje pauze, en herhaal het woord ‘kalm’ verschillende keren in je hoofd. Niet sceptisch zijn, maar er gewoon in geloven, en je zult merken dat je er weer zen van wordt, en jouw focus weer hélemaal terug is.

5Waar ben je dankbaar voor?

Denk dagelijks na over de dingen waar je dankbaar voor bent. Want beseffen wat je wél hebt, zal jou dolgelukkig maken, echt waar.

 

6Maak een playlist met jouw favoriete rustige nummers

Op het einde van een werkdag kun je soms met een lastig gevoel zitten, en wanneer een hongergevoel toeslaat kun je soms ook hangry zijn. Maar de juiste muziek kan beide problemen verhelpen! Luister naar iets met een traag en repetitief ritme, om weer rustig te worden.

 

7Gaan slapen? Grijp dan ook niet naar je smartphone

Ook bij het slapengaan laat je het toestel beter uit je slaapkamer. Waarom? Door zo’n fel blauw scherm gaan de hersenen actief blijven. Met andere woorden, je brein krijgt geen signaal om te gaan slapen of moe te worden.

Bron: goodhousekeeping.com – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)