Onderzoek: de intelligentste mensen drinken het vaakst alcohol

Door Celine Werner

Laten we duidelijk zijn: alcohol drinken zal nooit ofte nimmer gezond zijn. Maar het zouden wel de intelligentste mensen zijn die hier het vaakst van drinken, blijkt uit een onderzoek van het Centre for Longitudinal Studies.

Het onderzoek

Op hun elfde ondergingen 6.057 jongeren een intelligentietest, en vervolgens werd hun alcohol- en druggebruik doorheen de jaren nauwlettend in de gaten gehouden.

De jongeren met de hoogste intelligentiescore, waren degenen die rond hun negentiende regelmatig dronken. Terwijl de individuen met een lager cijfer, juist minder frequent een glaasje achteroversloegen.

Let wel: de slimsten dronken wel het meest regelmatig, maar de hoeveelheden werden niet gemeten. Dus dat wil daarom niet zeggen dat bollebozen ook effectief grotere hoeveelheden alcohol consumeren, ze doen het alleen vaker.

Mogelijke oorzaak

Wetenschappers kunnen hun vinger nog niet op de oorzaak leggen, maar het is wel zo dat je sociale omgeving van grotere invloed is op je alcoholgebruik dan je intelligentie.

Nog een weetje over intelligentie

De term moederskindje kun je best wel behoorlijk letterlijk nemen. Zeker als het gaat om slim zijn. Intelligentie krijg je namelijk meer overgeërfd van je moeder dan van je vader. Interessant toch? Je leest er hier meer over!

Bron: margriet.nl – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content