via Shutterstock

Zó wordt sporten superleuk!

Gezond eten en sporten gaan hand in hand. Die voeding lukt nog wel maar die work-outs altijd *zucht*… Op deze manier wordt sporten superleuk en ontspannend!

Het geheim is… sporten in groep! Uit een nieuwe studie blijkt dat we er gelukkiger en meer ontspannen van worden.

Minder sporten, meer ontspannen

De studie werd op een universiteit in New England uitgevoerd met 69 gestresseerde studenten die in drie groepen verdeeld werden. Een groep deed geen extra sport, de andere sportte alleen en de derde groep sportte per week een half uurtje in groep.

De resultaten waren verrassend: de groep die alleen trainde, deed dat gemiddeld twee keer langer dan de groep die dat samen deed. Maar opvallender was dat hoewel ze meer sportten, ze zich helemaal niet beter voelden dan daarvoor. De groep die samen sportte daarentegen gaf aan dat ze minder stress hadden én gelukkiger waren.

Groepsgevoel

Sporten in groep werkt.

  • Je doorstaat samen de moeilijkere momenten tijdens je work-out en voelt je veel meer gesteund en aangemoedigd.
  • Terwijl dat bewegen gezond is, gaan de voordelen ook verder dan puur lichamelijke effecten. Door met anderen te sporten krijgen we een grotere rush en wordt je gelukkiger.
  • Samen sporten schept een band en dat zorgt voor een ongelofelijke motivatie. Precies wat jij nodig hebt!

SAMEN SLANK: WE GAAN ERVOOR!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf!

  • Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep.
  • Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Bron: mindbodygreen.com, beeld: Shutterstock

Lees ook

Partner Content