Zonnebrand? Dit product uit je koelkast kan helpen!

Door Jolien Thieleman

Nu het weer steeds beter wordt, zitten we maar al te graag buiten met het zonnetje op onze snoet! En al smeer je je regelmatig in met zonnecrème, soms vergeet je een plekje of zit je net iets té lang in de zon, waardoor je al snel verbrandt.

Pijnlijk is dat, en vooral ook heel vervelend. Aftersun kan verkoeling bieden, maar wat ook goed werkt, heb je gewoon in je koelkast staan.

Melk is goed voor elk

  • Probeer eens een linnen of katoenen doekje in koude melk te drenken en het op je verbrande huid te leggen. Je zult zien dat het meteen verkoeling biedt én dat je huid beter en sneller zal herstellen.
  • De vitamine A en D in de melk werken als antioxidanten die je huid verzorgen, en het melkzuur helpt dode huidcellen weg te werken waardoor je sneller plaats kunt maken voor nieuwe, gezonde cellen. Zeker het proberen waard, dus!

Geen melk in huis?

Andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die goed helpen tegen een verbrande huid, zijn yoghurt, groene (koude!) thee en aloë vera.

Dit effect heeft aloë vera echt op je

Maar omdat voorkomen nog steeds beter is dan genezen, smeer je toch maar best regelmatig een laagje zonnecrème. Om de twee uur als het kan, en als je aan het zwembad ligt, smeer je best elke keer je uit het water komt.

Bron: Goodhousekeeping.com – Beeld: Getty Images

Lees meer:

Partner Content