Zoveel calorieën verbrand je na een uurtje tuinieren

Zoveel calorieën verbrand je na een uurtje tuinieren

Het zonnetje is van de partij dus we genieten volop van onze tuin. En af en toe wat tussen het groen werken is niet alleen plezant, het heeft ook andere voordelen!

Het is al langer bewezen dat in de tuin werken goed is voor je gezondheid, zowel mentaal als lichamelijk. De Britse zorgverzekeraar AXA PP Healthcare liet nu ook onderzoeken wat de exacte impact op je lichaam is wanneer je één uur aan het tuinieren bent.

Zoveel calorieën verbrand je

De tuin opruimen: 400 kcal
Het gras maaien:  250-350 kcal
Onkruid wieden: 200-400 kcal
Opnieuw de tuin indelen/paden leggen: 400-600 kcal
Bladeren harken: 350-450 kcal
Bloemen planten: 200-400 kcal
De plantjes water geven: 120 kcal

En dit doet het met je hele lichaam

Je buik/maag
Wanneer je regelmatig met je handen in de aarde zit te werken, kom je automatisch in aanraking met bacteriën uit de grond. Dat betekent dat je buik op termijn beter is opgewassen tegen bacteriën en je een sterker immuunsysteem ontwikkelt.

Je spieren
Wanneer je in de tuin aan het werk bent, ben je er hoogstwaarschijnlijk niet mee bezig. Maar al dat harde werk zorgt voor een fikse spiertraining. In de tuin werken is ideaal voor de spieren in je rug, armen, billen, dijen en handen. Sterkere spieren kunnen op hun beurt je lichaam beschermen tegen verwondingen. Let wel op je houding!

Je hart
Ook je hart wordt positief beïnvloed door je tuinwerk. Je bouwt namelijk uithoudingsvermogen op en dat verlaagt op zijn beurt weer de kans op een hartaanval of een beroerte.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Wil jij graag leren genieten van een gezonde levensstijl? Dan hebben wij de beste tips voor je!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)