Zweedse trend: leer genieten van ‘net genoeg’

Als het van de Zweden afhangt, staat dit jaar volledig in het teken van Lagom. Een warme, positieve en uitgebalanceerde levensstijl. Van niets te veel, maar net genoeg. Klinkt goed, niet?

Weg met Hygge, hallo Lagom!

Vorig jaar konden we maar niet zwijgen over het Deense Hygge. Je huis zo gezellig mogelijk maken met de juiste mensen en spullen rondom je, een heerlijk herfstdoel. En een knusse sfeer creëren in intieme kring, daar zijn de Denen zijn meester in.

https://www.instagram.com/p/BY6NLZfjUkR/?tagged=hygge

Toch zullen ze dit jaar moeten plaatsmaken voor de Zweden. Want nu we weten hoe we het knus kunnen maken, is het tijd om te genieten van de kleine dingen. Je hebt niet heel veel spullen nodig en je hoeft niet alles te hebben of van alles te proeven, zolang je maar intens kunt genieten van de dingen die er zijn.

https://www.instagram.com/p/BY73u2xFTGi/?tagged=lagom

Start to Lagom

Lagom link je aan een rustige levensstijl waar alles in balans is. Je moet maar denken aan een heerlijke kom soep die net warm genoeg is. Of een kast met de boeken waar je écht van houdt. Ga voor een heerlijk stukje taart, in plaats van overmatig veel te smullen van dingen die toch niet echt zo lekker zijn.

https://www.instagram.com/p/BY6Wlkpgo7p/?tagged=lagom

Onze tips:

  • Overloop de spullen in je huis waar je waarde aan hecht.
  • Kies niet zomaar voor het eerste het beste voor je interieur of kledingkast.
  • Snoep met veel smaak, geniet!
  • Neem de tijd om even te noteren wat jij onmisbaar vindt in je omgeving.

Beeld: Getty Images

Lees ook zeker deze artikels:

Partner Content