Kerstverlichting in de tuin: enkele tips én aanraders

Kerstverlichting in de tuin: enkele tips én aanraders
Shutterstock

Geniet jij ook zo volop van de kerstsfeer? Hang dan ook buitenverlichting op. Het maakt de kerstperiode een tikkeltje magischer en we worden er met ons allen gelukkiger van! Maar waar moet je op letten bij kerstverlichting in je tuin? Onze tips én aanraders!

Kerstverlichting in de tuin

Maar welke verlichting is ideaal voor buiten? Want je houdt het best rekening met een aantal zaken. Wij geven je de juiste tips.

kerst tuin
Getty Images

1. Weersbestendig

Je kunt niet eender welke kerstverlichting buiten hangen, want lang niet alles wat je in de winkel vindt, kan tegen regen en wind. Goede buitenverlichting herken je aan de code IP44 of aan het icoontje van de waterdruppel in een driehoek. Zo weet je zeker dat stekkerverbindingen, voedingsadapters en het lichtsnoeren tegen vocht en koude kunnen.

2. Timer of tijdschakelaar

Vanaf 17 uur begint het flink te schemeren, dus dan kunnen de lichtjes vrolijk aan. Ben je nog op het werk of wil je er niet elke dag aan denken? Werk dan met een timer. Ook handig als je tijdens het slapen de lichtjes liever uit ziet. Een tijdschakelaar voorkomt trouwens ook sluipverbruik.

3. Duurzaamheid

Kies voor LED-verlichting, want dat verbruikt minder én geeft minder warmte af. Wist je dat een LED-lamp zo’n acht keer minder verbruikt dan de traditionele halogeenlamp?

4. Struikelgevaar

Leg je verlengsnoer op een veilige plaats zodat niemand erover kan struikelen. Pin de snoer eventueel vast met krammetjes in de grond.

5. Veilig het dak op

Hang geen lichtversiering op wanneer het juist heeft geregend of gevroren. Wacht tot het droog is en zorg ervoor dat je niet uitglijdt.

Kerstverlichting voor buiten shoppen

1 Aan de voordeur

kerstverlichting buiten

Deurkerstboom, € 29,90

2 Sneeuwvlok

kerstverlichting buiten


Groene sneeuwvlok-vorm met LED-lichtjes, € 23,90

3 In de bomen en struiken

buitenverlichting kerst

Grote kerststerren 45 cm, € 43,90

4 Lichtnet

Lichtnet 3×3 meter, vanaf € 26,99

5 Magisch kerstfiguren

5 lichtgevende eekhoorntjes, € 53,90

6 Lichtbollen

kerstverlichting buiten

3 aluminium lichtbollen, € 59,95

Nu we toch in de kerstsfeer zijn:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)