Getty Images

Kerstversiering op je balkon of terras: 6x tips voor een magische sfeer buiten

Door Jolien Thieleman

Tijdens de donkere dagen zorgen lampjes en kerstversiering voor lichtpuntjes in je huis. En die kerstversiering kan ook worden doorgetrokken naar buiten, op je balkon of terras, bijvoorbeeld. Zelfs als je weinig plaats hebt, kun je met deze tips een magisch schouwspel creëren!

1. Oh, dennenboom …

Zet een klein kerstboompje op je balkon of terras en versier ‘m met fonkelende slingers en lampjes voor het ultieme kerstgevoel buiten. Zorg er natuurlijk wel voor dat je verlichting geschikt is voor buiten. Nepsneeuw en natuurlijke kerstversiering zoals dennenappels en takjes kunnen een mooi kleuraccent geven.

2. Warm welkom

Welkom op je balkon of terras, met lantaarns en windlichten, of een mooie kerstkrans aan de deur. Blazen de kaarsen uit door de wind? Kies dan eventueel voor verlichting op batterijen. Een deurmat met kerstprint zorgt voor de kers(t) op de taart!

3. Magische verlichting

Zorg voor extra sfeer met kerstverlichting op je terras of balkon: plaats een verlichte kerstfiguur, laat sterretjes naar beneden dwarrelen of versier zelfs het hele plafond met kerstlichtjes. Met een timer zorg je ervoor dat de lampjes op precies het juiste moment aan- en uitgaan.

4. DIY kerststuk

Heb je een tafel(tje) of vensterbank op je terras of balkon? Zet er dan een zelfgemaakt kerststuk op, met takjes en andere natuurlijke elementen, kerstballetjes en ander moois. Laat je creativiteit de vrije loop.

5. Een knusse sfeer

Buitentapijten, dierenhuiden van nepbont, dekentjes, kussens… Allemaal zorgen ze voor een extra knusse sfeer, en al helemaal als je ze in je kerstinterieur integreert.

6. Groen, graag!

Neem ook je bloempotten en plantenbakken onder handen en stop er kerstgroen en winterbloeiers in, zoals dennentakken, hulst, sparren of kerstrozen. Een eenvoudige tip die meteen voor heel wat sfeer zorgt.

Meer interieurideeën voor kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content