restjes kalkoen verwerken

Restjes kalkoen? Zo maak je er nog iets lekkers mee!

De eerste feestronde is alweer voorbij. Maakte jij op kerstavond of kerst een (opgevulde) kalkoen? Dan heb je vast en zeker nog enkele restjes kalkoen in de koelkast bewaard. Maar wat doe je daar in godsnaam mee?

Koud is het snel taai en droog, en om nog eens net hetzelfde te eten… daar heb je helemaal geen zin in. Geen nood, want wij hebben enkele lekkere recepten ontdekt die ideaal zijn om stukjes kalkoen in te verwerken. Zo moet je niets weggooien en kun je toch nog een beetje nagenieten van je rijkelijk kerstdiner. Smakelijk!

1. Kalkoensalade voor op de boterham of in een wrap

Doe de restjes kalkoen in kleine stukjes. Meng met mayonaise, een beetje zure room, verse peterselie en citroenzeste. Kruid af met peper en zout en klaar! Een lekkere salade voor op de boterham.

2. Restjes kalkoen in de wok

Na kerst eet je best iets licht en gezond. Kies daarom voor de wok! Wok wat groenten naar keuze in een pan met olijfolie en kruid af met paprikapoeder, zout en peper. Voeg daarna de restjes kalkoen toe om lichtjes op te warmen.

3. Pasta met kalkoen

Maak het jezelf makkelijk en kook wat pasta, voeg kruidenkaas en restjes kalkoen toe. Goed mengen en afwerken met verse bieslook. Da’s smullen!

4. Quiche met kalkoen

Met een paar simpele wintergroenten en restjes kalkoen tover je zo de lekkerste quiche op tafel!

Nog meer restjes verwerken

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."