Restjes pasta? Zó worden ze de ster in een ander gerecht!

Restjes pasta? Zó worden ze de ster in een ander gerecht!
©GettyImages

Waren je ogen groter dan je buik, met als gevolg dat je met een kom vol klevende koude sliertjes achterblijft? Gooi je restjes pasta zeker niet weg, maar geef ze een nieuwe hoofdrol in een van deze heerlijke gerechten.

3x pasta-tips

Pasta goed afwegen

Nét te veel, of nét te weinig: ontbreek jij die Italiaanse finesse als het aankomt op het afwegen van je pasta? Wel, er zijn simpele trucjes zodat jij weet hoeveel pasta je precies nodig hebt per persoon!

De truc met de pastalepel

Neen, het gat in het midden van je pasta-lepel is er niet voor de sier. Het is in feite een maatstaaf voor de hoeveelheid pasta die je nodig hebt voor één persoon. Dus voordat je de pasta in kokend water legt, meet je de pasta af in het ronde gat. Spaghetti voor twee? Dan vul je het gaatje twee keer met pasta-slierten. Een portie-lepel, da’s handig!

De truc met de fles

Voor deze truc heb je enkel een leeg flesje water van een halve liter nodig. Als je de ongekookte slierten door de opening van de fles steekt, krijg je de ideale portie spaghetti per persoon!

Pasta correct opwarmen

Je pasta opwarmen in de microgolfoven doe je maar beter niet. Om je pasta op te warmen, giet je een bodempje water in een braadpan of kookpan. Leg er de pasta in en laat een paar minuten sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe als de pasta opdroogt of vastplakt.

Pasta goed bewaren

Gekookte pasta, in een afgesloten doos, kun je maximaal drie dagen bewaren in de koelkast. Maar het is aan te raden het restje zo snel mogelijk te verwerken, liefst de volgende dag al.

5x doen met restjes pasta

1) Verwerk in een koude of lauwe pasta

2) Maak een pastakoekje

3) Gebruik als smaakmaker in soep

4) Tover het om in een hartige taart

5) Bereid het als quiche

Meer lekkers met restjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)